Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Fotocamera's Analoog met filter Fuji

.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Een analoge camera is een fotocamera met een filmrol. Anders dan bij een digitale camera, zie je het resultaat pas als de foto’s zijn afgedrukt. De analoge camera is nog steeds populair door de nostalgie en de spanning van het ontwikkelen van foto's.
Op een analoge spiegelreflexcamera passen verschillende lenzen. Die draai je eraf door een knop in te drukken en zacht te draaien. Let vooral op dat je dit in een schone ruimte doet, met schone handen. Bij simpelere modellen kan de lens bij een reparatie worden vervangen.
Bij analoge camera's valt er te kiezen uit spiegelreflex voor de hoogste kwaliteit, polaroid voor een snel resultaat en compactcamera's om eenvoudig mee te nemen. Ook wegwerpcamera’s zijn analoog.
Als een foto genomen wordt, speelt er zich een chemisch proces af waardoor er een negatief op de rol verschijnt. Die is dan ondersteboven, in spiegelbeeld en negatief gekleurd. De filmrolletjes worden vervolgens in een donkere kamer ontwikkeld tot foto’s.
Je kunt vrijwel alle soorten analoge camera's online vinden, waaronder veel zowel goedkope als bijzondere tweedehandsmodellen. Daarnaast kun je terecht bij je lokale fotografiezaak voor professionele hulp.