Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Audi S4 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Audi S4

Wil je een Audi occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Audi modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

Het sportieve model van de A4-serie is de Audi S4 die de fabrikant sinds 1997 levert. Deze valt onder het topmodel, de Audi RS4. Het merk heeft de S4 geproduceerd als vierdeurs sedan, als vijfdeurs stationwagon (bij Audi 'Avant' genoemd)en als cabriolet. Concurrenten van de Audi S4 zijn de BMW 330i / BMW 335i en de Mercedes C 350.

Eerste Audi S4

Van 1991 tot 1994 was er ook al een Audi S4, maar dat model behoeft nadere uitleg. Deze feitelijk eerste S4 was gebaseerd op de laatste Audi 100, dus voordat het merk de overstap maakte naar de modelnamen die met een A beginnen, gevolgd door een cijfer. Op het moment dat de Audi 100 in 1994 plaats maakte voor de Audi A6, werd de eerste S4 de Audi S6. Dat was echter een model uit de hogere middenklasse, terwijl het hier gaat over de compacte middenklasser die de Audi S4 vanaf 1997 is.

Alleen handbak

De eerste generatie daarvan, geleverd tot 2001, had een 2,7-liter V6 bi-turbomotor onder de kap. Die leverde een vermogen van 265 pk en had 400 Nm trekkracht. Hiermee hoefde de acceleratie van 0 naar 100 km/u slechts 5,6 seconden te duren (De Audi S4 Avant had een tiende tel langer nodig). De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u. De indrukwekkende prestaties zijn niet alleen te danken aan de motor, maar ook aan de vierwielaandrijving, bij Audi herkenbaar aan de term Quattro. Af-fabriek had dit model een handgeschakelde zesversnellingsbak. Audi produceerde wel een versie met automaat, maar de importeur haalde die nog niet naar ons land.

Automaat

De S4 die Audi in 2003 en 2004 heeft geproduceerd, kreeg een 344 pk en 410 Nm sterke 4,2-liter V8. Dit model was optioneel wel leverbaar met een automaat voorzien van een dubbele koppeling. Ook produceerde het merk deze generatie voor het eerst in een derde carrosserievorm, als Audi S4 Cabriolet. De volgende generatie Audi S4 (2004-2009) is gebaseerd op de Audi A4 facelift. De techniek bleef hetzelfde.

Terug naar de V6

In 2009 kwam de vierde op de Audi A4 gebaseerde S4 op de markt. Voor dit model greep het merk weer terug op een V6, deze keer met een inhoud van 3,0-liter en voorzien van zowel een turbo als een compressor. Het vermogen daalde iets, naar 333 pk, maar de trekkracht steeg naar 440 Nm. De prestaties van de verschillende generaties bleven zo goed als gelijk met sprinttijden van 0 naar 100 km/u in iets meer dan 5,5 seconden en de begrensde topsnelheid. Opnieuw was er keuze uit een handgeschakelde versnellingsbak of de automaat met dubbele koppeling. De Audi S4 Cabriolet werd voor deze modelgeneratie echter geschrapt.

Audi S4 occasion

De Audi S4 heeft door zijn prestatieniveau een hoge nieuwprijs. De fabrikant verkoopt er dan ook slechts kleine aantallen van. Toch staat op Marktplaats een ruime keuze aan Audi S4 occasions. Bij dit soort sportieve modellen zijn de technische staat en de onderhoudshistorie echter nog belangrijker dan bij normale uitvoeringen. Neem daarom een kenner mee tijdens de proefrit of laat de auto bij een onafhankelijke garage nakijken voordat u tot aanschaf overgaat. Zo kunt u voorkomen dat u spijt krijgt van de aankoop van uw tweedehands Audi S4.