Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Bestelauto's Benzine Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Bestelauto op benzine

Bestelwagens op benzine? Rijden die niet op diesel? Vaak wel, maar tijden veranderen en benzinevarianten worden steeds populairder. Bestelwagens worden veelal zakelijk gebruikt, voor transport, koeriersdiensten of het verplaatsen van gereedschap bijvoorbeeld. Bij het rijden van grote afstanden is diesel financieel gezien dan misschien wel de beste optie, maar vooral oudere modellen worden inmiddels uit steeds meer milieuzones geweerd. Benzinemotoren zijn dus de toekomst en vooral een ideale optie als je niet overweldigend veel kilometers maakt. Daarnaast is de motorrijtuigenbelasting voor benzineauto’s aanzienlijk lager. Dit maakt bestelauto’s op benzine uitermate geschikt voor klussers, vissers of hobbyisten die wel op zoek zijn naar de voordelen van een bestelbus.

Veiligheid

Wat de bestemming van je bestelbus op benzine ook is, veiligheid staat op één. Alle nieuwere modellen zijn tegenwoordig voorzien van noodzakelijke veiligheidsfuncties zoals een ABS-remsysteem, stabiliteitscontrole en airbags. Ook een afscheidingsschot hoort in dit rijtje thuis. Hierdoor vliegt losliggende lading niet naar voren bij plotseling hard remmen. Een aantal optionele geavanceerdere functies die de veiligheid verder vergroten zijn:

 • City braking, waarmee aanrijdingen op lage snelheid kunnen worden voorkomen
 • Rijstrookassistentie die onbedoelde wisselingen van rijbaan helpt voorkomen
 • Adaptieve cruise control
 • Aparte vergrendeling van de laadruimte

Het is in ieder geval belangrijk dat de bestuurder bekend is met alle aanwezige veiligheidsfuncties. Tenslotte is het essentieel voor de veiligheid dat het maximale toegestane laadgewicht niet wordt overschreden, en dat de auto op de juiste manier wordt ingeladen.

Kenmerken

Qua prijs staat de Fiat Fiorino als prijsknaller aan de ene kant van het spectrum en de grotere, duurdere Volkswagen Transporter aan de andere kant. Met alles daartussenin is er ruim voldoende keus in elk segment. Dit zijn een aantal belangrijke overwegingen die een rol spelen in je beslissing:

 • Afmetingen van het voertuig en de laadruimte
 • Maximale laadvermogen en trekgewicht
 • Aandrijflijn: vermogen van de motor en het type transmissie

Groter is niet altijd beter. Wat de beste optie is voor jou hangt helemaal af van jouw unieke situatie. Een kleine Citroën Berlingo, die trouwens ontzettend vergelijkbaar is met de Peugeot Partner, is bijvoorbeeld goedkoper en wendbaarder dan een hoge verlengde bestelbus. Dit kan handig zijn als je veel in de stad rijdt.

Comfort

Bestelwagens zijn compact, wendbaar en ideaal voor het vervoeren van van alles en nog wat. De motoren worden steeds beter, designs luxer en optielijsten langer. Hoewel je voor een klein prijsje al een kleine bestelauto op de kop kunt tikken, is het het waard je toch te verdiepen in optionele functies die je rijervaring aanzienlijk verbeteren. 

 • Airconditioning
 • Elektrisch bedienbare ramen en spiegels
 • Middenarmsteun
 • Parkeersensoren, die erg handig zijn aangezien de meeste bedrijfswagens geen achterzijruiten hebben.

De ‘kale’ basisversies van de modellen zijn doorgaans het goedkoopst, maar bevatten ook minder aanvullende functies. Vind je het niet erg om in de zomer rond te rijden in een snikhete auto? Dan is een airco misschien overbodig. Leg je graag afstanden af onder het genot van goede muziek? Check dan even of er wel een radio in zit. Wat zijn jouw minimale vereisten?