Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op
Je hebt gezocht in

BMW met filter 2-Serie

.
Informatie

BMW 2-serie

Wil je een BMW occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle BMW modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De BMW 2-serie is een compacte middenklasser die het merk levert in drie carrosserievarianten: als coupé, als cabriolet (sinds november 2013) en als vijfdeurs midi-MPV, BMW 2-serie Active Tourer genaamd (vanaf herfst 2014). De eerste twee zijn de opvolgers van de BMW 1-serie coupé en 1-serie cabriolet. Met de 2-serie Active Tourer betreedt het merk uit Beieren voor het eerst een compleet nieuw segment, dat van de voorwielaandrijvers.

Omdat de BMW 2-serie dus uit twee totaal verschillende modellen bestaat is de concurrentie eveneens zeer divers. De BMW 2-serie Active Tourer maakt de Mercedes B-klasse het leven zuur, terwijl de BMW 1-serie coupé een model als de Subaru BRZ (en zijn tweelingbroer de Toyota GT86) op de korrel neemt.

Coupé, cabriolet

Twee totaal verschillende modellen dus: aan de ene kant de 2-serie coupé en cabriolet en als tegenpool van deze twee de BMW 2-serie Active Tourer. Twee sportieve, achterwielaangedreven modellen met twee portieren en een voorwielaangedreven, vijfdeurs gezinsauto. Op deze versie is BMW's vierwielaandrijving genaamd xDrive optioneel leverbaar.

Midi-MPV

Als gezinsauto en bovendien opererend in de klasse van de midi-MPV's heeft BMW de 2-serie Active Tourer niet voor niets voorwielaandrijving gegeven. Hierdoor is het mogelijk de motoren in dwarsrichting in te bouwen waardoor de wielbasis verlengt kon worden en de ontwerpers meer binnenruimte hebben geschapen. Die ruimte is onder meer gebruikt om dit model van enkele handigheidjes te voorzien. Zo is de achterbank niet alleen in lengterichting verschuifbaar, maar is hij ook in drie delen neer te klappen. Handig is verder de bergruimte onder de laadvloer. Die biedt plaats aan een éénpersoons trolleykoffer waarbij er nog ruimte overblijft ook.

Motoren

De twee verschillende modellen die de BMW 2-serie maken, hebben de beschikking over een eigen motorenpalet. BMW levert de 2-serie Active Tourer met een drie- en viercilinder benzinemotor en met een drie- en viercilinder dieselmotor. Alle vier zijn ze voorzien van een turbo om zo efficiënt mogelijk te presteren. Kopers van een BMW 2-serie coupé of cabriolet kunnen kiezen uit vier- en zescilinder benzinemotoren en een viercilinder dieselmotor in verschillende varianten. Afhankelijk van de gekozen krachtbron biedt BMW handgeschakelde versnellingsbakken aan of een zes- of achttraps automaat.

Op Marktplaats staat een ruim en wisselend aanbod van BMW 2-serie occasions. Als u op zoek bent naar een tweedehands BMW 2-serie, zit u hier dan ook goed. U kunt makkelijk en snel kijken en vergelijken.