Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
BMW 3 Serie GT Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop
Informatie

BMW 3-serie GT

De BMW 3-serie GT, oftewel de Gran Turismo, kwam in 2013 de familie 3-serie binnen als een ietwat vreemde eend in de bijt. Deze auto heeft een stevig karakter en combineert de sportieve rijeigenschappen van een BMW met een SUV-achtig gevoel. Dankzij het verlengde 3-serie-onderstel uit China heeft hij een langere wielbasis en een hogere zitpositie dan zijn 3-serievoorgangers Sedan en Touring. Qua styling komt het model echter nog het meest overeen met de BMW 5-serie GT. Een BMW 3-serie GT occasion is de ideale keus voor wie op zoek is naar een sportieve uitstraling, maar ook naar ruimte en comfort. Het model kreeg een facelift in 2016, maar veranderingen waren minimaal. De grootste verandering vond onder de kap plaats: de motoren 328i en 335i werden vervangen door de krachtigere 330i en 340i. De BMW 3-serie neemt het in zijn D-segment op tegen concurrenten als de Audi A4 en de Mercedes Benz C-Klasse.

Veiligheid

De BMW 3-serie GT komt met vijf sterren uit de crashtests van Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) en belandt daarmee in de hoogste veiligheidscategorie. De veelzijdige Gran Turismo heeft verschillende veiligheidsfuncties, zoals tractiecontrole, dynamische remlichten en een wegrijassistent. Ook de volgende veiligheidsfuncties behoren tot de uitrusting van het model:

  • ABS-remsysteem met geïntegreerde remassistent, waardoor de wielen niet blokkeren tijdens een noodstop
  • Airbags aan de bestuurders- en passagierskant
  • Dynamic Stability Control, die de remwerking en stabiliteit van de auto onder alle omstandigheden automatisch optimaliseert

Extra optionele functies zijn bijvoorbeeld een dodehoekassistent, lane assist en verkeersbordenherkenning.

Kenmerken 

Dat BMW rijdynamiek hoog in het vaandel heeft staan is te merken aan de 3-serie GT. Ondanks dat het model groter, zwaarder en hoger is dan we van de 3-serie gewend zijn, zijn de rijeigenschappen dik in orde. Hij stuurt scherp en heeft een soepele wegligging. Voor het strakke, overzichtelijke interieur is gebruikgemaakt van mooiere materialen dan de eerdere 3-seriemodellen. Afhankelijk van het bouwjaar en de uitvoering kun je het volgende verwachten:

De BMW 3-serie GT verbruikt gemiddeld tussen de 4,7 en 8,1 liter brandstof per 100 km. Het exacte verbruik hangt af van het model en de gekozen uitrustingsmogelijkheden. Er is een 'Eco Pro'-modus beschikbaar, waarbij alle accessoires een stapje terug doen in ruil voor een aanzienlijke verlaging in verbruik. De BMW is verkrijgbaar in drie uitvoeringen: M Sport, Luxury Line en Sport Line. Daarnaast zijn er extra pakketten toe te voegen, zoals de Executive en M Sport Editions.

Comfort

Een van de grote pre’s van de 3-serie GT is de riante beenruimte achterin. Dit geldt niet helemaal voor de hoofdruimte, aangezien die door de aflopende daklijn aan de krappe kant is voor erg lange volwassenen. Over het algemeen staat de BMW 3-serie GT echter bekend als een comfortabele en gebruiksvriendelijke auto, met onder andere:

  • Een royale kofferruimte van 520 liter (of 1600 liter met de achterbank neergeklapt), die automatisch opent
  • iDrive: geïntegreerd audio-, communicatie- en navigatiesysteem met uitermate eenvoudige bediening
  • Head-up display dat informatie op de voorruit projecteert in het blikveld van de bestuurder

Als je op zoek bent naar een auto met een onderscheidend karakter en vooral waarde hecht aan ruimte en comfort, is de BMW 3-serie GT een goede kandidaat.

Hoeveel kost de BMW M3?

De kostprijs van een BMW M3 is afhankelijk van het bouwjaar en de staat.

Hoeveel pk heeft de BMW M3?

De BMW M3 2019 heeft 425 pk.

Heeft de BMW M3 vierwielaandrijving?

De BMW M3 heeft achterwielaandrijving.

Is de BMW M3 een goede auto?

De BMW M3 is een snelle en krachtige auto die iedereen zal bekoren.

Heeft de BMW M3 een turbomotor?

De BMW M3 heeft sinds 2014 een turbomotor en is beschikbaar als benzine- of dieselmotor.