Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

BMW 5 Serie GT Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

BMW 5-serie GT

Wil je een BMW occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle BMW modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De BMW 5-serie GT is een crossover die het Duitse merk in 2009 introduceerde. De auto is wat moeilijk te duiden. Technisch heeft hij zowel de BMW 5- als de 7-serie als basis, maar de GT staat wat hoger op zijn wielen en heeft een vijfde deur waar beide andere modellen de carrosserie van een sedan hebben. Daarom is ook de concurrentie moeilijk te bepalen. De Mercedes R-klasse komt nog het meest in de buurt net als de Lexus RX en de Audi A7 Sportback.

Het 'GT' in de modelbenaming vanb de BMW 5-serie GT staat voor Gran Turismo, wat letterlijk vertaald 'grote reiswagen' betekent. Het is een aanduiding die de auto-industrie af en toe uit de kast trekt voor modellen die een hoge mate van comfort met luxe en snelheid combineren.

Net zo lang als de BMW 7-serie

De BMW 5-serie GT ziet er uit als een hoge 5-serie, maar heeft de lengte van een BMW 7-serie en de hoofdruimte van een BMW X5. Uniek voor BMW is de kofferklep die net als bij de Skoda Superb in twee delen te openen is. Het is mogelijk alleen de achterklep te laten scharnieren of de klep inclusief achterruit, waardoor een grotere laadopening ontstaat. Opvallend zijn verder de stijlloze ramen van de portieren.

Techniek

BMW heeft in de 5-serie GT vijf verschillende motoren geleverd: twee benzine en drie diesels. Het benzine-aanbod betreft de BMW 535i GT (306 pk uit een 3.0 zes-in-lijn) en de BMW 550i GT met een 408 pk sterke 4.4 V8. Het vermogen van de dieselmotoren loopt uiteen van 184 pk voor een 2.0 viercilinder tot 313 pk voor een 3.0 zes-in-lijn. Alle motoren zijn standaard gekoppeld aan een achttraps automaat en hebben achterwielaandrijving. Optioneel was vanaf halverwege 2010 eveneens vierwielaandrijving leverbaar. Deze modellen zijn herkenbaar aan de toevoeging xDrive in de type-aanduiding, bijvoorbeeld BMW 535i xDrive GT.

Facelift BMW 5-serie GT

In 2012 kreeg de BMW 5-serie GT een facelift. De viercilinder dieselmotor (BMW 520d GT) werd aan het programma toegevoegd en BMW verhoogde het vermogen van alle andere motorvarianten. Pluspunten van de BMW-5-serie GT zijn de rijke standaarduitrusting (af-fabriek heeft ieder model het uitrustingsniveau 'executive'), de techniek (motoren en wegligging combineren bij BMW als vanouds sportiviteit met comfort) en de binnenruimte. Nadelen zijn het op zijn minst opmerkelijke model (hij komt nogal pompeus over) en het matige zicht naar achteren.

Wilt u een tweedehands BMW 5-serie GT kopen? Kijk dan eens in het advertentie-aanbod op Marktplaats. Dat is ruim en wisselt voortdurend, zodat u tijdens uw zoektocht naar een BMW 5-serie GT occasion de te koop staande auto's makkelijk kunt vergelijken.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Je vindt al BMW M5-modellen vanaf € 10.000.
De 2019 BMW M5 beschikt over 600 pk.
Van 1985 tot 2016 had de BMW M5 achterwielaandrijving, vanaf 2017 heeft de BMW M5 vierwielaandrijving.
Ja, de BMW M5 is beschikbaar met automatische transmissie.
De BMW M5 heeft een twin-turbomotor van 4,4 liter.