Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

BMW X1 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

BMW X1

Wil je een BMW occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle BMW modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De BMW X1 is een vijfdeurs SUV uit de compacte middenklasse. Deze kleinste SUV van BMW kwam in 2009 op de markt. De X1 kreeg twee keer een facelift. Concurrenten van de BMW X1 zijn de Audi Q3, de Volvo XC60 en de Mercedes GLK.

uitvoeringen

Als basis voor de BMW X1 dient de BMW 3-serie touring die de fabrikant vanaf 2005 levert. De techniek komt dan ook voor een groot deel overeen met dit model. Kopers kunnen kiezen uit een reeks vier- en zescilinder benzinemotoren en een groot aantal viercilinder dieselmotoren. Op benzinegebied loopt het vermogen uiteen van 150 pk voor de BMW X1 sDrive18i, tot 258 pk voor de BMW X1 sDrive28i. De dieselmotoren hebben vermogens van van 143- (BMW X1 sDrive18d) tot 204 pk (BMW X1 sDrive 23d).

Automaat

Nagenoeg alle motoren krijgen af-fabriek een handgeschakelde zesversnellingsbak mee. Een zes- of zelfs achttraps (vanaf de facelift in 2012) automaat was tegen meerprijs leverbaar op alle motorvarianten. BMW leverde de basisuitvoeringen met achterwielaandrijving, aangeduid als sDrive. Enkele modellen in het midden van het leverprogramma waren leverbaar met zowel achter- als vierwielaandrijving (xDrive genaamd). De topmodellen beschikten standaard over deze aandrijflijn.

Veiligheid

BMW geeft de X1 in standaarduitvoering al een aanzienlijke veiligheidsuitrusting mee. Die bestaat uit het geijkte ABS en zes airbags, maar ook over het ESP en CBC (Cornering Brake Control - een systeem dat bij remmen in bochten voorkomt dat een wiel blokkeert). Mede hierdoor behaalde de BMW X1 bij de botsproeven van EuroNCAP de maximale score van vijf sterren.

Facelift BMW x1

In 2012 gaf BMW de X1 een eerste facelift. Het uiterlijk werd bijgepunt, maar op technisch gebied maakt het model een grotere sprong. Zo werden de motoren sterker en zuiniger. Begin 2014 volgde opnieuw een facelift. Dagrijverlichting werd standaard en BMW friste het uiterlijk en het interieur op enkele details.

Sportief

De BMW X1 blinkt uit in een sportief weggedrag zonder oncomfortabel te zijn. Nadelen zijn de lage hoofdsteunen, de matige beenruimte achterin en de ingewikkelde bediening van het iDrive-systeem.

Als u geïnteresseerd bent in een tweedehands BMW X1, kijk dan eens op Marktplaats. Hier vindt u een ruim en voortdurend wisselend aanbod van BMW X1 occasions, zodat u goed kunt vergelijken.

Is de BMW X1 een goede auto?

Absoluut. De BMW X1 is niet voor niets het best verkochte model van BMW in België.

Wat is het verschil tussen de BMW X1 en X3?

De BMW X3 heeft meer vermogen en is uitgerust met vierwielaandrijving, terwijl de X1 meer kofferruimte heeft en goedkoper is.

Heeft de BMW X1 een zonnedak?

Bij de BMW X1 is het zonnedak een optie. Sommige uitvoeringen hebben er dus één.

Heeft elke BMW X1 vierwielaandrijving?

De basismodellen zijn voorwielaangedreven, de duurdere modellen zijn ook beschikbaar als 4x4.

Heeft de BMW X1 7 zitplaatsen?

Bij sommige uitvoeringen van de BMX X1 is het mogelijk het aantal zitplaatsen uit te breiden tot 7.