Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

BMW I8 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

BMW i8

Wil je een BMW occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle BMW modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De BMW i8 is, na de i3, het tweede model van BMW dat gelanceerd is onder het speciale submerk BMW i, dat geheel in het teken staat van duurzaamheid. De BMW i8 is alleen te verkrijgen als hybride-auto. Dit in tegenstelling tot de i3, die niet alleen met range extender te koop is, maar ook in een volledig elektrische variant. Maar waar de i3 een - weliswaar futuristisch uitziende en premium getinte – compacte consumentenauto is, is de i8 een volbloed sportcoupé, met een flitsend uiterlijk en bijbehorende prestaties. Alleen dan zuinig.

Geen angst voor elektriciteit

Er is een mooie Engelse term voor de angst bij (potentiële) bezitters van elektrische auto's om de gewenste afstand niet te halen: range anxiety. Daar hoeft bij de i8 geen sprake van te zijn. Door de toevoeging van de compacte 1,5-liter driecilinder benzinemotor met TwinPower Turbo-technologie kan de i8 500 km halen. In de Eco Pro-modus kan dit nog verhoogd worden tot 600 km. En als er vervolgens geen stopcontact – of onvoldoende tijd - voor handen is, kan er dus gewoon bij de pomp getankt worden. De aanwezigheid van de benzinemotor zorgt wel voor minder belastingvoordeel, maar er moeten keuzes gemaakt worden.

De toekomst is hier

De BMW i3 is, met zijn hoogglansafwerking en eigenzinnige vormgeving, al tamelijk futuristisch te noemen, maar de i8 spant de kroon. Met zijn opvallende vleugeldeuren, de vloeiend in elkaar overlopende lijnen en panelen, koplampen met lasertechnologie, en voorkant als van een roofdier, is de auto realiteit geworden science fiction.

Prestaties en rijeigenschappen

De BMW i8 is erg wendbaar en stuurt precies, onder meer door het gebruik van het lichte en sterke carbon voor onder meer het passagiersgedeelte. Hierdoor is het gewicht van de i8 rond een zeer acceptabele 1500 kilo gebleven. Ook is de 50:50 gewichtsverdeling ideaal voor de wegligging. De i8 weet de 100 km per uur te bereiken in slechts 4,4 seconden en heeft een (begrensde) topsnelheid van 250 km per uur. Puur elektrisch bereden komt de i8 overigens niet boven de 120 km per uur en is de maximale actieradius 35 km. Geen groot bereik, misschien, maar voor de meeste forenzen in Nederland meer dan voldoende. Het totale vermogen van beide motoren is 362 pk.

Een BMW i8 kopen?

Nu zijn er wel meer hybride of elektrische sportwagens (hoewel veel nog in conceptvorm), maar als er in de prijsklasse van de i8 geshopt moet worden, zal het lijstje beperkt blijven. De aanvankelijke introductieprijs van de i8 First Edition is met zijn anderhalve ton aan de hoge kant, maar de later op de markt komende basisuitvoering zal eerder op het prijsniveau komen van de Tesla Roadster, de Fisker Karma, en de Porsche Panamera S Hybrid. De auto – of het nu een nieuwe of tweedehands i8 is – zal een redelijke zeldzaamheid blijven, en de aankoopprijs aanzienlijk, maar rondkijken kan natuurlijk altijd.