Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

BMW 6 Serie Gran Coupe Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

BMW 6-serie Gran Coupé

Wil je een BMW occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle BMW modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De BMW 6-serie Gran Coupé is een vijfdeurs hatchback op basis van de derde generatie BMW 6-serie. Het achterwielaangedreven model is sinds de zomer van 2012 op de markt. Met de 6-serie Gran Coupé bindt BMW de strijd aan met de Porsche Panamera, de Mercedes CLS en de Audi A7.

Evenals de tweede generatie BMW 6-serie is ook de derde technisch gebaseerd op de BMW 5-serie. Toch zijn zowel de wielbasis als de totale lengte van de 6-serie Gran Coupé met elf centimeter toegenomen vergeleken met de andere twee 6-serie modellen. De lengte van vijf meter komt elegant over door de lange, ranke zijraampartij. BMW heeft daarbij een optisch trucje toegepast, omdat een deel van de derde zijruit eigenlijk niet als zodanig functioneert. Het glas loopt verder langs de rugleuning van de achterbank. Hierdoor ziet het model er niet zo groot uit als je op grond van zijn afmetingen zou vermoeden.

Hoofdruimte

Het dashboard van de 6-serie Gran Turismo is grotendeels overgenomen uit de BMW 6-serie. Opvallend is de lage zitpositie. Hierdoor biedt de Gran Coupé ondanks zijn lage daklijn ook achterin toch voldoende hoofdruimte.

Motoren

BMW levert de 6-serie Gran Coupé met de topmotoriseringen uit de 5- en 6-serie, drie benzinemotoren en een diesel. Het aanbod start met de 640i (320 pk) en loopt via de 650i (450 pk) naar het topmodel, de BMW M6 Gran Coupé. Die heeft dezelfde 4,4-liter V8 turbomotor als de 650i, maar dan met een vermogen van 560 pk. De 640d levert 313 pk. De fabrikant koppelt alle motoren aan een achttraps automaat. Met uitzondering van de M6 zijn alle motorvarianten leverbaar in combinatie met xDrive, BMW's vierwielaandrijving.

Standaarduitrusting

Tot de standaarduitrusting van de BMW 6-serie Gran Coupé horen elektrisch bedienbare en verwarmde voorstoelen, leren bekleding, instelbare demping, gescheiden klimaatcontrole, xenon koplampen en een audio-installatie van B&O.

Bent u op zoek naar een tweedehands hatchback uit het topsegment, dan is de BMW 6-serie Gran Coupé wellicht iets voor u. Hier op Marktplaats vindt u een ruim en wisselend aanbod van BMW 6-serie Gran Coupé occasions, zodat u goed kunt vergelijken.