Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

BMW Elektrisch Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Elektrische BMW

De BMW i is een subreeks van BMW die werd gelanceerd in 2011. Met deze reeks besloot het automerk plug-in hybride wagens te maken die kunnen concurreren met de elektrische auto's van bijvoorbeeld Tesla en Polestar. Met de volledig elektrische BMW i3 mikt BMW op huishoudens die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke stadswagen. Voor de sportievere koper met een groter budget is er de hybride BMW i8.

Veiligheid

De elektrische BMW i3 is een vooruitstrevende stadsauto waarbij veiligheid sinds het begin hoog in het vaandel staat. In de test van Euro NCAP in 2013 kreeg de i3 vier van de vijf sterren. Vooral de veiligheidsvoorzieningen voor de inzittenden scoorden erg hoog. Naast airbags voorin en achterin en zij-airbags is de i3 ook uitgerust met driepuntsveiligheidsgordels, ISOFIX-bevestiging voor een kinderstoeltje en diverse systemen om de stabiliteit te optimaliseren. Daarnaast vind je in de i-serie standaard het volgende:

  • Emergency Call, waarmee je in nood met één druk op de knop contact kunt opnemen met het BMW-callcenter
  • Een crash sensor die onder andere de portieren automatisch ontgrendelt bij een ongeval 

Kenmerken

De voornaamste modellen binnen de i-serie zijn de BMW i3 en de BMW i8 (Roadster of Coupé). Zoals eerder gezegd is de i3 volledig elektrisch en ideaal als stadsauto. Ben je op zoek naar een sportievere en milieuvriendelijke wagen, dan is de hybride i8 een goede keuze. Beide auto's zijn erg zuinig in verbruik. De i3 heeft een volledig elektrische actieradius van 130 tot 160 km. Bij de i8 is die beperkt tot 37 km, maar als je de hybride modus aanzet, haalt hij gemakkelijk de 600 km. Waar de i3 het met een tweecilindermotor moet doen, heeft de sportievere i8 een driecilinder. Bij beide modellen wordt gebruikgemaakt van het LifeDrive-platform. Dit houdt het volgende in:

  • Gebruik van lichtgewicht materialen 
  • Aluminium chassis
  • Relatief snelle laadtijd
  • Bij de i8: voorruit, dak, deuren en flanken van polycarbonaatglas

De nieuwprijs voor een elektrische of hybride BMW komt neer op ruim 40.000 euro voor een standaard i3. Voor de i8 moet je wat dieper in je buidel tasten: deze heb je vanaf 150.000 euro voor de Coupé en 170.000 euro voor de Roadster. Wie een een elektrische BMW zoekt voor een lager budget, kan uiteraard ook op Marktplaats terecht.

Comfort

Wie aan BMW denkt, denkt aan comfort. Voor de hogere aanschafprijs krijg je dan ook heel wat terug. Standaard vind je in de i-modellen BMW ConnectedDrive terug, met een persoonlijke rijassistent en real-time verkeersinformatie. Het infotainmentsysteem is compatibel met alle functies van je iPhone en kan zowel met een knop aan het stuurwiel als met spraakherkenning bediend worden. Software-updates doe je eenvoudig via USB. Daarnaast heeft BMW uiteraard gedacht aan het zitcomfort en een soepele rijstijl. De comfortopties zijn ruim en omvatten de volgende handige gadgets:

BMW heeft met zijn elektrische i-serie bewezen dat het een volwaardige speler is op de markt van elektrische en hybride auto's. De i3 toont daarnaast aan dat een elektrische auto betaalbaar én comfortabel kan zijn.