Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Tesla

.
Informatie

Tesla

Wil je een Tesla occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Tesla modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

Het Amerikaanse Tesla bouwt elektrisch aangedreven auto's en elektrische aandrijvingen. Het merk bestaat pas sinds 2003 en is daarmee een van de jongste autofabrikanten. De merknaam is ontleend aan Nikola Tesla. Deze Servisch-Amerikaanse natuurkundige heeft eind negentiende eeuw de wisselstroomelektromotor uitgevonden.

Tesla heeft de ambitie om uit te groeien tot een grote autofabrikant. Met dat doel wil het eerst dure auto's ontwikkelen, om de inkomsten die dit genereert en de technologie dit oplevert, toe te passen in goedkopere modellen.

Tesla Roadster

Het eerste model was in 2008 een sportauto op basis van de Lotus Elise, de Tesla Roadster. Hier zijn wereldwijd slechts 2.400 exemplaren van verkocht, waarvan een fractie in ons land. Mede dankzij belastingvoordelen voor elektrische auto's, zijn van het tweede model, de Tesla Model S, alleen al in 2013 bijna 1.200 exemplaren in Nederland aan de man gebracht.

Vierdeurs Crossover

Tesla verwacht eind 2015 zijn derde model te introduceren, de Tesla Model X. Na de sportauto en de vierdeurs sedan (de Tesla Model S) is dit een vierdeurs crossover.

Tesla Model S occasions

Als u op zoek bent naar een tweedehands elektrische auto, zit u bij Marktplaats goed. Ondanks de exclusiviteit van het relatief nieuwe merk Tesla vindt u hier al een ruim aanbod van Tesla Model S occasions.

Hoeveel tijd neemt het opladen van een Tesla in beslag?

Aan een Supercharger-laadpunt is uw Tesla in een halfuur helemaal opgeladen. Net gepast om even de benen te strekken en een hapje of een drankje te nuttigen.

Hoeveel kost een Tesla?

Het meest recente model, de Tesla 3, is ook het meest betaalbare. De nieuwprijs bedraagt € 35.000. Dat is ook de minimumprijs die u betaalt voor een tweedehands Tesla S.

Wat is de beste Tesla?

Het paradepaardje van Tesla is de Tesla X. Deze grote broer van de Tesla S is de snelste SUV ter wereld.

Zijn Tesla's onderhoudsvriendelijk?

Ja, de Tesla is een onderhoudsvriendelijke auto in vergelijking met diesel- of benzinewagens. Olieverversing en vervanging van filters zijn uiteraard niet nodig. Zelfs de remmen gaan langer mee.

Hoe snel trekt een Tesla op?

De Tesla is een van de snelste sprinters ter wereld. Dankzij de 'Boost'-knop gaat hij van 0 tot 100 km/u in amper 2,7 seconden.