Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Cadillac

.
Informatie

Cadillac

Wil je een Cadillac occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Cadillac modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

Cadillac is een Amerikaanse fabrikant van luxe auto's. Het behoort tot het General Motors-concern waaronder ook Opel en Chevrolet> vallen. Op de thuismarkt concurreert Cadillac van oudsher met Lincoln, de luxedivisie van Ford.

In 1902 overtuigt motorenbouwer Henry Leland in Detroit een aantal investeerders om een nieuw automerk te stichten. De groep hoopt het eerste succesvolle automerk van Detroit te worden en ontleent de naam van de nieuwe fabrikant aan de stichter van die stad, Antoine Laumet de la Mothe Cadillac. Het familiewapen, een wapenschild omgeven door een lauwerkrans, wordt het merkembleem. De eerste Cadillac, een Model A met een 10 pk eencilindermotor, wordt nog in datzelfde jaar geproduceerd. De fabrikant is op Buick na, de oudste van Amerika en een van de eerste automerken ter wereld.

Gekocht door General Motors

In 1908 wint Cadillac als eerste Amerikaanse fabrikant de dan fameuze Dewar Trophy van de Royal Automobile Club of London. Reden is de nieuwe gestandaardiseerde productie waardoor onderdelen vervangen kunnen worden. Een jaar later koopt General Motors het merk. In de crisis van 1910 blijft het bedrijf op de been dankzij het succes van Cadillac. Drie jaar later wint het merk de Dewar Trophy opnieuw, vanwege de ontsteking, elektrische verlichting en een elektrische startmotor waarmee het de modellen uitrust. In 1915 is Cadillac het eerste merk dat in serieproductie waterkoeling op een V8 toepast. Ook produceert het in 1930 als eerste een zestiencilindermotor.

Cadillac Coupe de Ville

Tijdens de Tweede Wereldoorlog legt Cadillac zich toe op de productie van oorlogsmaterieel. In 1948 voorziet het een model van een stilistische noviteit: de vin. Dit stijlkenmerk wordt de jaren daarna door vrijwel alle Amerikaanse fabrikanten overgenomen. Een jaar later, als de fabrikant de mijlpaal van 1 miljoen exemplaren bereikt, verschijnt een beroemd model, de Cadillac Coupe de Ville.

8,2-Liter V8

Een andere bekende modelnaam is de Cadillac Eldorado die in 1953 voor het eerst verschijnt. Het is een cabriolet van gigantische proporties. De vinnen van de Eldorado groeien in modeljaar 1959 uit tot een hoogte van 97 centimeter. Dan al is dit model standaard voorzien van stuurbekrachtiging, elektrisch bedienbare ramen en elektrisch verstelbare voorstoelen. Zaken die pas een jaar of vijftien later in topmodellen van Mercedes en Cadillac gemeengoed worden. De visuele excessen maken in de jaren zestig en zeventig plaats voor overdrijving op een ander gebied: grote motoren. Het toppunt wordt in 1970 bereikt met de productie van een 8,2-liter V8.

Tweedehands Cadillac

In Europa is Cadillac altijd maar mondjesmaat verkocht. Veruit de meeste klassieke modellen die op Marktplaats te koop staan, zijn via grijze import ons land binnen gekomen. Moderne Cadillacs zijn de BLS, de SRX en de STS. Momenteel bestaat het gamma uit de Cadillac ATS, de CTS, de V-Series, de SRX en de Escalade, een enorme SUV. Van vrijwel al deze modellen staan op Marktplaats Cadillac occasions te koop.