Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Aixam

.
Informatie

Aixam kopen

Aixam is de grootste Europese producent van autorijbewijsvrije voertuigen en produceert al sinds 1983 brommobielen. Vanaf 1992 worden ook auto’s van reguliere afmetingen geproduceerd onder de naam Aixam Mega, van aanvankelijk exclusieve sportwagens tot inmiddels vooral minibedrijfsvoertuigen. Aixam-liefhebbers kunnen sinds 2006 genieten van de Crossline, een SUV-achtig model dat niet alleen zijn stoere looks mee heeft, maar ook ruim en gebruiksvriendelijk is. De tijd dat brommobielen vooral functioneel waren is voorbij. Met de aantrekkelijke designs van modellen als de City en de extra ruime Crossover doorkruis je stad en land in stijl. Voor de 45 km-auto’s van Aixam is geen rijbewijs B nodig. Ze zijn daardoor een ideale keus voor bestuurders met alleen een brommobielrijbewijs AM4. Vergelijkbare merken zijn Ligier en Microcar.

Veiligheid

Aixam heeft veiligheid sinds het begin af aan al hoog in het vaandel staan en slaagde in 1988 als allereerste brommobielfabrikant voor de frontale crashtest (volgens de norm van automobielen). Alle modellen worden dan ook aan crashtests vanaf de voor-, zij- en achterkant onderworpen. Die ultieme veiligheid wordt nogmaals bewezen in 2010, wanneer de ANWB de Aixam Crossline uitroept tot beste brommobiel vanwege zijn rijcomfort en veiligheid. Alles aan de Crossline wordt veilig bevonden, van de overzichtelijke grote voorruit tot aan de perfect werkende remmen. Afhankelijk van het model en bouwjaar biedt Aixam de volgende veiligheidsfuncties:

 • Onberispelijke wegligging door een precieze afstelling
 • ABS-remsysteem (antiblokkeersysteem waardoor de wielen niet blokkeren tijdens een noodstop)
 • LED-verlichting aan de voor- en achterkant
 • Grote voorruit en buitenspiegels voor maximaal zicht

Kenmerken

De meeste voertuigen van Aixam zijn uitgerust met een krachtige, maar zuinige dieselmotor van Kubota. Inmiddels zijn er ook elektrische varianten op de markt die nog stiller zijn en beter voor het milieu. Deze hebben een bereik van 80-120 kilometer en worden in 3,5 uur volledig opgeladen via een standaard 220 V-stopcontact. In oudere modellen is nog weleens een benzinemotor te vinden. Echte klassiekers, die overigens niet meer nieuw worden geproduceerd, zijn de Aixam 400 en 500. Overweeg je een Axiam te kopen? Dan kun je de volgende kenmerken verwachten van de populaire Aixam-brommobielen met dieselmotor:

 • Twee zitplaatsen; volgens de wetgeving voor brommobielen
 • Maximumsnelheid van 45 km/u
 • Maximumgewicht van 425 kg

Comfort

Klein maar fijn: zo kunnen we Aixam het best omschrijven. De Aixam City is het meest compact en dus zeer geschikt voor in de stad. De stoere Aixam Crossover en de Aixam Crossline zijn, met een lengte van bijna 3,10 meter en een royale kofferruimte van ruim 1100 liter, de grootste brommobielen op de markt. Voor bestuurders die op zoek zijn naar net wat extra luxe, zijn een aantal modellen ook als premiumvariant beschikbaar:

 • Ruimtelijk gevoel dankzij het design en de grote ramen 
 • Ergonomische inrichting met comfortabele, verstelbare stoelen
 • Geïsoleerd motorblok dat trillingen en geluid absorbeert
 • Gebruiksvriendelijk dashboard

Welk model je ook kiest, een grote mate van vrijheid en gebruiksgemak zijn gegarandeerd. Wanneer je een Aixam-occasion koopt, kom je op een stille en zuinige manier aan op je bestemming.