Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Chevrolet Volt Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Chevrolet Volt

Wil je een Chevrolet occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Chevrolet modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Chevrolet Volt is een middenklasse plug-in hybride. Het model, een tweeling van de Opel Ampera, is sinds 2011 in ons land op de markt. Concurrenten van de Chevrolet Volt zijn de Nissan Leaf (wel 100% elektrisch) en de Toyota Prius (een 'gewone' hybride).

Bijzondere aandrijflijn

Het meest bijzondere aan de Chevrolet Volt is de aandrijflijn. Het is geen elektrische auto, maar een zogenaamde plug-in hybride. Met opgeladen accu's drijft de techniek een van de twee elektromotoren aan. Als de snelheid toeneemt, reikt de tweede elektromotor een helpende hand. Is de elektrische energie vervolgens op, dan verandert die tweede elektromotor in een generator die wordt aangedreven door de 1,4-liter benzinemotor in de Chevrolet Volt. Om deze reden staat een dergelijke elektromotor ook wel bekend als range extender. Bij gecombineerd gebruik bedraagt de actieradius ongeveer 500 kilometer. Deze techniek maakt van de Chevrolet Volt een dagelijks bruikbare auto waar je korte ritten volledig elektrisch mee kunt rijden.

Puur op elektrische stroom komt de Volt 55 kilometer ver. In 2012 heeft GM een verbetering doorgevoerd waardoor dit met 5 kilometer is vermeerderd. Helemaal opladen duurt 10,5 uur met een 120V-lader en ruim vier uur bij 240V.

Uitvoeringen

Het aanbod begint met de Chevrolet Volt LT. Deze uitvoering is standaard voorzien van onder meer elektrisch bedienbare ramen, automatische cruise control, leren bekleding en een uitgebreid audiosysteem. Voor veiligheid zorgen onder meer ESP en acht airbags. De luxere Volt LTZ heeft daarnaast een navigatie-systeem met een 30 Gb harde schijf, parkeersensoren voor en achter en een achteruitrijcamera.

Rijgedrag

Maar hoe rijdt een dergelijk revolutionaire auto nou? Ondanks zijn flinke gewicht van 1.730 kilogram is het bochtgedrag van de Chevrolet Volt goed. Hiervoor zorgen het laag geplaatste accupakket (van 198 kg) en een stevig afgestemd onderstel.

Tweedehands Volt

Ben u op zoek naar tweedehands Chevrolet Volt, dan vindt u op Marktplaats een ruim en divers aanbod in uiteenlopende prijsklassen. Marktplaats is daarom het ideale beginpunt bij het zoeken naar een Chevrolet Volt occasion.