Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Ford-USA Mustang Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Ford Mustang

Het eerste model van de Ford Mustang rolde op 17 april 1964 van de productieband. Inmiddels zijn we ruim 50 jaar verder en is het model nog steeds razend populair. Deze sportieve wagen met lange motorkap en kenmerkende koplampen is zonder twijfel een icoon. Z'n racewagen-verschijning maakt-ie ook zeker waar. Als je instapt en de motor start, begrijp je meteen waarom het model vernoemd is naar een gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog, de Mustang P-51. Ook de aantrekkelijke prijs droeg bij aan het succes van deze Ford. Het was een zogenaamde 'pony car': een betaalbare, compacte wagen met de looks van een sportwagen. In dit segment werd de Mustang uitgedaagd door andere pony cars als de Chevrolet Camaro en de Dodge Challenger. In de loop der jaren werd de Mustang steeds groter, waardoor de benaming 'musle car' beter paste.

Veiligheid 

De Ford Mustang is een stoere en sportieve auto die de rijder letterlijk aan het stuur laat. Dat betekent dat automatische rem- en waarschuwingssystemen ontbreken, met uitzondering van de allernieuwste modellen. Dat maakt de Mustang niet per se onveiliger dan andere sportwagens; de meeste sportieve rijders zetten die systemen namelijk standaard uit. De volgende veiligheidsvoorzieningen zien we terug bij de meeste (en wat meer recente) Mustangs: 

  • ABS: het antiblokkeersysteem dat voorkomt dat de remmen blokkeren bij een noodstop waardoor je controle houdt over de auto
  • Passagiers-airbag en airbags aan de zijkant
  • Servicemelding als er onderhoud nodig is of er iets niet klopt. Denk aan de bandenspanning of een ander mankement, zodat je niet doorrijdt als er iets mis is

Kenmerken 

De Ford Mustang is een Amerikaanse krachtpatser. Dat zie je ook terug in de motoren: veel Mustangs hebben een V8-motorblok. Maar ook de Mustang gaat met zijn tijd mee, zo is er nu een model met een 2,3-liter Ecoboost-motor. Er is zelfs een nieuwe Mustang Mach-E op de markt die volledig elektrisch is. Afhankelijk van de uitvoering, kun je bij de Ford Mustang rekenen op:

  • Een handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen of een automatische transmissie met 10 versnellingen
  • Achterwielaandrijving of all wheel-aandrijving
  • Volledige spraakbediening bij nieuwere modellen. Muziek opzetten? Bericht versturen? Je vertelt je Mustang gewoon wat hij moet doen

Werd de Mustang oorspronkelijk ontworpen als coupé, je komt hem inmiddels ook tegen als cabrio en hatchback. Ook edities als de Ford Mustang GT, de Ford Mustang 1967 en de Ford Mustang Shelby (met 'n motor van 770 pk!) doen het hart van menig liefhebber sneller klopper. Het leukste aan de Ford Mustang is natuurlijk instappen op z’n Mustangs. Bij het openen van de deur wordt de grond verlicht met vloerverlichting in de vorm van het bekende Mustang-paard. 

Comfort 

De Ford Mustang is een echte rijdersauto. Daarom zit je vooral voorin ruim. De Mustang is geen gezinsauto en ook niet voor lange ritten met het gezin bedoeld. Om die reden is er achterin minder beenruimte, maar kleine kinderen kunnen er nog wel prima zitten. De nieuwere modellen van de Ford Mustang beschikken over enkele fijne functies voor extra rijcomfort:

  • Een geavanceerde nieuwe ophanging en een 12 inch lcd-dashboard
  • (Adaptieve) cruise control en een wegrijassistent voor als je op een helling staat
  • (Elektrisch) verstelbare voorstoelen met in enkele modellen ook stoelverwarming