Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Ford-USA F 150 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Ford F-150

Wil je een Ford USA occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Ford USA modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Ford F-150 is een zogenaamde pick-up, een auto met open laadbak. De achter- of vierwielaangedreven F-150 wordt sinds 1983 geproduceerd als onderdeel van de Ford F-series die sinds 1948 al op de markt is. Soortgelijke modellen als de Ford F-150 zijn de Volkswagen Amarok, de Ford Ranger en de Isuzu D-Max. De Mitsubishi L200 en de Toyota Hilux behoorden in ons land jarenlang tot populaire pick-ups.

Officieel wordt de Ford F-150 in ons land niet geleverd. Wel is er een schare liefhebbers die de auto uit Amerika importeren, de zogenaamde grijze (buiten de officiële-/fabriekskanalen) import.

Best verkochte auto

De Ford F-150 was tientallen jaren de best verkochte auto van Amerika en 43 jaar de best verkochte pick-up. Sinds het einde van de jaren nul wordt de positie van best verkochte auto echter steeds vaker en nadrukkelijker overgenomen door economischer auto's. Ook de Amerikanen weten zuiniger modellen steeds meer op waarde te schatten.

Veel varianten

Een reden voor het succes van de Ford F-150 is het feit dat Ford de pick-up in zoveel varianten levert. Kopers kunnen kiezen uit drie verschillende wielbases, twee verschillende cabines (twee- of vierdeurs), diverse motoren en zeven uitrustingsvarianten.

Motoren

Door de jaren heen heeft Ford de F-series geleverd met veel verschillende motoren: zes-in-lijn-motoren, V6-en en diverse V8's. Eerst voornamelijk benzine-, maar sinds de jaren tachtig ook steeds meer diesels. Het zal niet verbazen dat de Ford F-150, als een door en door Amerikaanse auto, vooral met automaat verkrijgbaar is. Toch staan op Marktplaats ook enkele modellen met handgeschakelde versnellingsbak te koop.

Tweedehands Ford F-150

Omdat de Ford F-150 niet officieel geïmporteerd wordt, is het model moeilijk te vinden. Op Marktplaats vind u echter een constant en variërend aanbod van Ford F-150 occasions.