Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Jeep Wrangler Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Jeep Wrangler

Zelfs voor wie niet zo thuis is in de autowereld zal de Jeep Wrangler een bekende verschijning zijn. Deze openluchtterreinwagen is een van de bekendste ter wereld en belichaamt avontuur en vrijheid. De 4x4 verscheen in 1987 als directe opvolger van oorlogsheld Willys en de Jeep CJ. De Wrangler groeide uit tot een serie compacte tot middelgrote terreinwagens en is een zegen voor Jeep-fans. De stoere wagen heeft al decennialang dezelfde kenmerken en roept dus een heerlijk stukje nostalgie op. Daarin wordt hij als terreinwagen (soms bestempeld als SUV) alleen vergezeld door de Mercedes Benz G-Klasse en de Toyota Land Cruiser 70. Offroad is de Wrangler een beest dat visioenen oproept van ruige gebergten en onontgonnen streken. Hij heeft bovendien een indrukwekkende trekkracht en is op grijs kenteken te krijgen, wat hem ook aantrekkelijk maakt voor ondernemers.

Veiligheid 

De Jeep Wrangler mocht slechts één ster ontvangen na de botsproeven van Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). Terwijl de veiligheidseisen steeds strenger worden, lijkt de Wrangler ook qua veiligheid nog rond te rijden in de jaren 80. Moderne actieve veiligheidsvoorzieningen zoals noodremassistentie en rijstrookbegeleiding ontbreken veelal. Jeep Wranglers zijn, afhankelijk van bouwjaar en uitvoering, voorzien van de volgende veiligheidsfuncties:

  • Voorairbags en zijairbags voor hoofd- en borstgebied aan bestuurders- en passagierszijde
  • Snelheidsassistentie die de bestuurder informeert over de geldende snelheidslimiet en voorkomt dat die wordt overschreden
  • Hill Start Control, cruise control, dodehoekdetectie en parkeersensoren (optioneel bij sommige modellen)

Kenmerken

Inmiddels aanbeland bij de vierde generatie (JL, vanaf 2017), heeft de Wrangler er al een eerste (YJ, van 1986-1995), tweede (TJ, 1996-2006) en derde (JK, 2006-2018) generatie op zitten. Naast de reguliere tweedeurs Wrangler bestaat vanaf 2006 ook de Unlimited, die door zijn verlengde wielbasis vier deuren meer been- en bagageruimte heeft. Van de vier uitvoeringen Sport, Sport S, Sahara en de Jeep Wrangler Rubicon, is de Rubicon het best uitgerust voor een offroad-avontuur. De basiskenmerken van een Wrangler:

  • Voornamelijk diesels en benzinemotoren; hoewel er ook Jeep Wrangler-occasions met LPG-systeem worden aangeboden en vanaf 2020 bestaat er zelfs een plug-in hybride
  • Verkrijgbaar met automatische of handmatige transmissie
  • Vol klassieke details: open carrosserie met hard of zacht verwijderbaar dak, uitneembare deuren, hoekige lijnen, een vlak windscherm en een iconische grille met ronde koplampen

Een nieuwe Jeep Wrangler 2019-variant is de middelgrote pick-uptruck: de Jeep Scrambler.

Comfort

Deze robuuste jeep staat hoog op zijn wielen. Dat uit zich in een hoge instap (of eigenlijk moeten we ‘inklim’ zeggen) en het feit dat je echt overal overheen kijkt. De Wrangler ademt geschiedenis, vanbinnen en vanbuiten. Hij heeft:

  • Een eenvoudig en praktisch dashboard, met een modern Uconnect-navigatiesysteem met touchscreen in de nieuwere modellen
  • Ultramakkelijk schoon te houden materialen, zoals rubberen vloermatten

Dat de Wrangler een werkpaard is merk je aan de rauwe, bonkige start van de motor. De besturing is relatief lineair. Snel bochtenwerk zit er dus niet in, maar tegelijkertijd heb je weinig last van hobbels. Als stevig werkpaard is dit meer een cruiser dan een sprinter: het duurt even voor hij op gang komt, maar als hij gaat dan gaat hij ook. De vrij rechte zitpositie is even wennen, maar het zitcomfort is verder dik in orde.

Is het duur om een Jeep Wrangler te verzekeren?

Afhankelijk van het inschrijvingsjaar kun je je Jeep Wrangler verzekeren als een ‘oldtimer’ aan €130 of als een ‘classic car’ aan €230.

Rollen Jeep Wranglers gemakkelijk om?

De Jeep Wrangler TJ heeft een hoger percentage omrolincidenten door aan het stuur te rukken, maar andere Jeep modellen hebben dit niet.

Kun je goed met een Jeep Wrangler in de sneeuw rijden?

De Jeep Wrangler is een terreinwagen met vierwielaandrijving, dus een ervaren chauffeur kan daar zeker goed mee in de sneeuw rijden.

Verbruiken Jeep Wranglers veel?

Het verbruik van de Jeep Wrangler zal afhangen van het bouwjaar en de brandstof, oudere modellen verbruiken gemiddeld 12 liter per 100 kilometer.

Verliezen Jeep Wranglers hun waarde?

Jeep Wrangler heeft een stoer imago en een groot aantal fans, tweedehands behouden ze goed hun waarde.