Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Mercedes-Benz G Klasse Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Mercedes G

Wil je een Mercedes occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Mercedes modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Mercedes G-klasse is een terreinauto die het merk sinds 1979 levert. Mercedes heeft de G-klasse in enkele verschillende carrosserievormen geleverd (tweedeurs cabriolet, driedeurs SUV, vijfdeurs SUV met lange wielbasis), maar de oervorm van het model is grotendeels behouden gebleven. Concurrenten van de Mercedes G-klasse zijn de Hummer H2, de Land Rover Defender en de Toyota Land Cruiser.

Terreinauto

De typeaanduiding van de Mercedes G-klasse is afgeleid van Geländewagen, dat in het Duits terreinauto betekent. De Mercedes G-klasse is dan ook ontwikkeld als pure terreinauto. Hij moest dienen als patrouille-wagen voor de grenspolitie van de laatste sjah van Iran. Die bezat in de jaren zeventig 18% van de aandelen van Mercedes.

PC-Hoofd-tractor

Vanwege zijn robuustheid is de Mercedes G erg geliefd bij een klein publiek. Hoewel de terreinkwaliteiten van de G-klasse behouden zijn gebleven, heeft het model zich door de jaren heen steeds meer ontwikkeld als luxe terreinauto. Het is tegenwoordig dan ook vooral een imagomodel en daarmee een goed voorbeeld van de 'PC-Hooft-tractor'.

Veilig weggedrag

De basis voor de terreincapaciteiten van de Mercedes G-klasse zit in zijn ladderchassis, een robuust 4WD-systeem en een korte overhang voor en achter. Vrachtwagens hebben eveneens een ladderchassis. Door de combinatie van permanente vierwielaandrijving en een elektronisch gestuurd tractiecontrole-systeem (4ETS genaamd), ESP, een lage gearing en drie inschakelbare sperdifferentiëlen, kan de Mercedes G in het terrein vrijwel iedere uitdaging aan. Op de openbare weg resulteert dit in een uiterst veilig weggedrag.

Mercedes G-klasse facelift

De huidige Mercedes G-klasse kreeg in 2012 nog een facelift. Mercedes voorzag het model van nieuwe koplampen, andere dorpels en een nieuw instrumentenpaneel. Het motorenaanbod van de terreinauto is niet heel groot. De benzinemotoren hebben een vermogensspectrum van 388- tot 612 pk. Mercedes biedt nog één dieselversie aan, de G 350 CDI met een vermogen van 211 pk.

Als u een tweedehands terreinauto of een tweedehands SUV zoek, zit u bij Marktplaats goed. Hier vindt u een ruim aanbod van Mercedes G-klasse occasions.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Er zijn vier verschillende varianten in de nieuwe Mercedes G-klasse. De 500 en 63 AMG zijn benzineauto's en kosten 207.002 en 261.378 euro. Verder zijn er ook twee dieselversies: de 350d en de 400d. Die kosten 186.720 en 190.229 euro. Je kunt natuurlijk ook een tweedehands model in deze klasse kopen. Deze zijn meestal in de jaren 70, 80 en 90 gemaakt. Zo'n tweedehands auto heb je al vanaf 5.000 euro.
Deze terreinwagen is erop gebouwd om tijdens z'n leven flink wat stoten en schokken aan te kunnen. Daarom is deze auto ook geliefd bij allerlei legereenheden over de hele wereld. De motor van deze auto kan een vermogen tot bijna 600 pk leveren, waardoor je bijna zeker weet dat deze auto je niet snel in de steek zal laten. Aan deze topprestaties kleeft natuurlijk ook een hoger prijskaartje.
Dat hangt van het type en het bouwjaar af. In het algemeen zijn dit soort zware en krachtige wagens niet zo zuinig in het brandstofverbruik. Zo heeft de G500 11,5 tot 12,1 liter benzine nodig om 100 kilometer te kunnen rijden. Bij de dieselvariant, de G350, is het verbruik voor diezelfde afstand tussen de 9,6 en 9,8 liter.