Home

Auto's Mercedes-Benz 151 resultaten

Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Informatie

Mercedes G

Wil je een Mercedes occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Mercedes modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Mercedes G-klasse is een terreinauto die het merk sinds 1979 levert. Mercedes heeft de G-klasse in enkele verschillende carrosserievormen geleverd (tweedeurs cabriolet, driedeurs SUV, vijfdeurs SUV met lange wielbasis), maar de oervorm van het model is grotendeels behouden gebleven. Concurrenten van de Mercedes G-klasse zijn de Hummer H2, de Land Rover Defender en de Toyota Land Cruiser.

Terreinauto

De typeaanduiding van de Mercedes G-klasse is afgeleid van Geländewagen, dat in het Duits terreinauto betekent. De Mercedes G-klasse is dan ook ontwikkeld als pure terreinauto. Hij moest dienen als patrouille-wagen voor de grenspolitie van de laatste sjah van Iran. Die bezat in de jaren zeventig 18% van de aandelen van Mercedes.

PC-Hoofd-tractor

Vanwege zijn robuustheid is de Mercedes G erg geliefd bij een klein publiek. Hoewel de terreinkwaliteiten van de G-klasse behouden zijn gebleven, heeft het model zich door de jaren heen steeds meer ontwikkeld als luxe terreinauto. Het is tegenwoordig dan ook vooral een imagomodel en daarmee een goed voorbeeld van de 'PC-Hooft-tractor'.

Veilig weggedrag

De basis voor de terreincapaciteiten van de Mercedes G-klasse zit in zijn ladderchassis, een robuust 4WD-systeem en een korte overhang voor en achter. Vrachtwagens hebben eveneens een ladderchassis. Door de combinatie van permanente vierwielaandrijving en een elektronisch gestuurd tractiecontrole-systeem (4ETS genaamd), ESP, een lage gearing en drie inschakelbare sperdifferentiëlen, kan de Mercedes G in het terrein vrijwel iedere uitdaging aan. Op de openbare weg resulteert dit in een uiterst veilig weggedrag.

Mercedes G-klasse facelift

De huidige Mercedes G-klasse kreeg in 2012 nog een facelift. Mercedes voorzag het model van nieuwe koplampen, andere dorpels en een nieuw instrumentenpaneel. Het motorenaanbod van de terreinauto is niet heel groot. De benzinemotoren hebben een vermogensspectrum van 388- tot 612 pk. Mercedes biedt nog één dieselversie aan, de G 350 CDI met een vermogen van 211 pk.

Als u een tweedehands terreinauto of een tweedehands SUV zoek, zit u bij Marktplaats goed. Hier vindt u een ruim aanbod van Mercedes G-klasse occasions.

De Mercedes-Benz G Klasse krijgt een score van 8 uit 10 in de review van