Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Mercedes-Benz SLK Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Mercedes-Benz SLK

De Mercedes-Benz SLK is met de bijbehorende motor een echte sportieveling en een genot om mee te rijden. Door het overnemen van bepaalde aspecten van het ontwerp van de 190 SL, zoals de voorkant van de auto, en het introduceren van nieuwe technologie in de auto is een topmodel in de Klasse te geproduceerd. En een topmodel is de SLK zeker.

De eerste SLK introduceerde het eerste harde, vouwbare dak dat met een knop wordt bediend. De tweede generatie introduceerde de Airscarf-technologie van Mercedes en deze generaties SLK's beschikt over de Magic Sky Control die het zonnedak in een handomdraai van transparant naar ondoorzichtig verandert.

Prestaties en rijgedrag

De 3,5-liter benzinemotor van de SLK levert 305 pk en bereikt 100 km/u in slechts 5,6 seconden. Er is constant vermogen vanaf de start, de auto vertrekt van de lijn met ongebreidelde energie. De besturing blijft strak en soepel met veel grip in de bochten.

Zet de Sportmodus aan voor een meer responsieve gasrespons, waarbij u alleen nog maar op het pedaal hoeft te tikken voor een machtig gebrul. Als u op zoek bent naar efficiëntie, is de 1.8-liter benzinemotor ideaal, met een brandstofverbruik tot 6,49 l/100 km. Houd er wel rekening mee dat dit een pre-WLTP-meting is.

Interieur en comfort

In auto's van Mercedes-Benz staat het bestuurders comfort altijd centraal en dat geldt ook voor de SLK. De in het interieur gebruikte materialen zijn van de hoogste kwaliteit, en het vakmanschap is ongetwijfeld ongeëvenaard. Tegelijkertijd bieden de stoelen van de Sport variant meer dan voldoende comfort voor lange ritten.

Geborsteld aluminium raakt het stuurwiel en de middenconsole voegt een strakke afwerking toe aan het indrukwekkende interieur. De contrasterende rode stiksels voegen een atletische toets toe aan de lederen stoelen en zijn verkrijgbaar op AMS Sport-lijnen en hoger.

Het basismodel wordt geleverd met een 5.8-inch scherm met Bluetooth, een zes-schijf wisselaar en een klimaatregeling. Ga voor het optionele Airscarf systeem voor nekverwarming wanneer het dak naar beneden is.

Gebruiksvriendelijkheid, passagier & kofferinhoud

De sportstoelen van de SLK zijn een genot om in te zitten en omhullen u in stijl en comfort. U blijft stevig op uw plaats, vooral in de bochten, zonder al te beperkend te zijn. Er is ook voldoende elleboogruimte, zodat de bestuurder altijd meer dan genoeg ruimte heeft bij het cruisen en het maken van manoeuvres.

Met gesloten dak is er voldoende hoofdruimte, en met het dak naar beneden kunt u genieten van de vrije natuur en de buitenwereld naar binnen brengen. Er zijn opbergruimtes achter de stoelen en onder het middenconsole. De bagageruimte biedt plaats aan 335 liter, wat meer ruimte is dan bij sommige hatchbacks.

Veiligheid

De Mercedes-Benz SLK moet nog worden getest door Euro NCAP, maar wordt geleverd met tal van veiligheidssystemen. De SLK helpt om de remafstanden te verkleinen en om slippen te voorkomen, wat uitstekend is voor een dergelijke sportieve auto. Een dodehoekwaarschuwing waarschuwt u als iemand zich in moeilijk te zien hoek valt. Tegelijkertijd kijkt Pre-Safe voortdurend vooruit voor een aanrijding, waarschuwt het de bestuurder als er een aankomst en remt het zonodig voor u.

Versies en verschillende specificaties

Standaard uitvoering:

  • 1.8 Benzine 201 rpk
  • 2.2 Diesel Cdi 201 rpk

AMG Sport:

  • 1.8 Benzine 201 rpk
  • 2.0 Benzine 241 rpk
  • 3.5 Benzine 301 rpk
  • 2.2 Diesel Cdi 201 rpk

AMG Sport Edition 125:

  • 1.8 Benzine 201 rpk
  • 3.5 Benzine 301 rpk Auto

CarbonLOOK Edition:

  • 2.2 Diesel Cdi 201 rpk

Wat is de topsnelheid van de Mercedes-Benz SLK?

De topsnelheid van een Mercedes-Benz SLK is 243 km/u, waarbij 0-100 km/u wordt bereikt in slechts 6,6 seconden.

Wat is het verbruik van de Mercedes-Benz SLK?

De Mercedes-Benz 250CDI dieselmotor heeft een brandstofbesparing van 5,00 l/100 te bereiken en produceert 132g/km C02.

Wat is het gemiddelde motorinhoud van de Mercedes-Benz SLK?

Deze viercilinder turbo Mercedes-Benz SLK wordt geleverd met vijf beschikbare motorinhouden, waaronder: • SLK 200 - 1.8 liter turbo met 181 pk • SLK 250 - 1.8 liter turbo met 201 pk • SLK 350 - 3.5 liter V6 met 302 pk • SLK 250 CDI - 2.2 liter diesel met 201 pk • SLK 55 AMG - 5.5 liter V8 met 422 pk

Wat zijn de veiligheidsfuncties van de Mercedes Benz SLK?

De Mercedes-Benz is een van de veiligste auto's waar u in kunt stappen en is uitgerust met Attention Assist en Pre Safe Braking. Er kunnen extra veiligheidsfuncties aan uw SLK worden toegevoegd, waaronder Lane Keep Assist en cruisecontrol, die uw snelheid aanpast aan uw voorligger.