Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Opel Adam Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Opel ADAM

Wil je een Opel occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Opel modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

Met de ADAM speelt Opel nu ook mee in het segment waar de Fiat 500 en MINI Cooper al jaren de dienst uit maken. Het model van Opel is vooral modern van snit en biedt onbeperkte mogelijkheden tot customizing.

De Opel ADAM is sinds 2013 op de markt. De naam is een hommage aan de oprichter van het merk: Adam Opel. Het is een compacte driedeurs hatchback die valt in het lifestyle A-segment. Opel is hier een nieuwe speler. Vergelijkbare auto's die al eerder op de markt waren zijn de MINI Cooper en One, de Fiat 500 en Citroën DS3. Dit soort lifestyle-auto's is afgestemd op gebruik in de stad en bedoeld voor mensen met een jonge, dynamische levensstijl.

Opel Adam: modern

Opel bouwde al compacte stadsauto's, zoals de Opel Agila en de Opel Corsa, maar een echte lifestyle-auto is nieuw. Waar Fiat en MINI duidelijk voor retro kiezen, is Opel juist gekomen met een modern ogende auto. Voorlopig is de ADAM alleen leverbaar als driedeurs hatchback. De auto wordt standaard geleverd met een 70 pk sterke 1,2 liter benzinemotor. Deze pittige en zuinige krachtbron en zijn strakke weglegging en stuurgedrag maken de ADAM tot een heerlijk wendbare stadsauto.

Grote keuze

Opel mag dan niet de eerste zijn in zijn segment: het merk gaat met de ADAM wel een stap verder op het gebied van individualisering. Het model is leverbaar met een bijna oneindige keuze aan wiel- en kleurcombinaties. Ook het interieur valt in de puntjes af te stemmen op de smaak van de berijder. De drie uitvoeringsvarianten heten Jam, Glam en Slam. Ook de kleuren hebben geinige namen die duidelijk aansluiten bij de jonge, hippe doelgroep, zoals 'Pump up the Blue', 'Papa don't Peach' en 'James Blond'.

Sterrenhemel

Wie zijn of haar Opel Adam extra wil aankleden heeft keuze genoeg. Zo staat onder meer het 'Intellilink' infotainmentsysteem in de brochure. Met dit systeem kun je navigeren, radio luisteren en diverse andere functies bedienen. Bovendien is het te koppelen aan de smartphone. Een andere optie is hemelbekleding met 64 led'jes erin. Hieronder krijgt de bestuurder het gevoel onder een echte sterrenhemel te zitten. Vrij nutteloos dus, maar wel leuk. En dat is wat de Opel Adam vooral is: een funauto.

Tweedehands Opel ADAM

Wie op zoek is naar een tweedehands Opel Adam vindt nu al een ruime keuze aan advertenties. De dealers bieden veel exemplaren van de Opel Adam occasion aan, veelal demo-modellen, maar ook de eerste gebruikte Opel Adam advertenties zijn al goed te vinden. Het handige hieraan: de keuze voor kleur, velgen, uitvoering en interieur zijn al gemaakt. Kies gewoon een combinatie waar u zich goed bij voelt en klaar!

De Opel ADAM in het kort

  • Lifestyle A-segment
  • Concurrenten: Mini Cooper, Fiat 500, Citroën DS3
  • Oneindig veel varianten leverbaar
  • Altijd in combinatie met 1,2-liter benzinemotor
  • Wendbare stadsauto
  • Leverbaar met geinige 'sterrenhemel'