Je internetbrowser wordt niet (meer) ondersteund. Marktplaats kan daardoor minder goed werken.
Gebruik een nieuwere versie of een andere browser. Meer informatie?
Home Auto'sRenault

13 resultaten

Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters: Auto'sRenaultModel:TwizyVerwijder filters
Sorteer op
Advertenties door Admarkt
Advertenties door Google

Informatie

Renault Twizy

Wil je een Renault occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats.nl vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Renault modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Renault Twizy is een elektrisch aangedreven stadsauto ter grootte van een brommobiel. Het model kwam in 2012 op de markt. Hoewel de Twizy nog 40 centimeter korter is dan de Smart ForTwo Electric Drive, is dit de enige auto die als concurrent in de buurt komt. Als we de nieuwprijs buiten beschouwing laten welteverstaan, want de elektrische Smart kost 3,5 keer zo veel als de Twizy.

De belangrijkste kenmerken van een elektrische auto als de Twizy zijn de actieradius en de prestaties. Op een volle lading komt de Twizy 100 kilometer ver. Dat klinkt als erg weinig, maar als je nagaat dat de Twizy een pure stadsauto is, moet dat genoeg zijn. Na 2,5 uur laden zijn de lege accu's bovendien voor 80% vol. Een uur later is dat 100%.

Technische gegevens Renault Twizy

Renault levert de Twizy in twee motorvarianten, de Twizy 45 en de Twizy. De Twizy 45 heeft een 5 pk sterke elektromotor. Hiermee is een topsnelheid van 45 km/u mogelijk. Daarom mag deze Renault Twizy bestuurd worden door jongeren vanaf 16 jaar met een geldig bromfietscertificaat. De 'gewone' Renault Twizy heeft een 17 pk sterke elektromotor. De topsnelheid van dit model bedraagt 80 km/u.

Twizy Cargo

Als je hem zo ziet zou je het niet zeggen, maar de Twizy biedt plaats aan twee personen. Schuin achter de bestuurder heeft Renault een passagiersstoel verstopt. Die plek is wat moeilijk te bereiken, dus de passagier moet over enige lenigheid beschikken. Is dat eenmaal gelukt, dan is er zelfs voor langere personen plaats, want de benen kun je langs de stoel van de bestuurder plaatsen. In 2013 kwam Renault met de Twizy Cargo. Dit model is speciaal bedoeld voor stadskoeriers. In deze uitvoering is de passagiersstoel opgeofferd ten faveure van bagageruimte. Die schittert in de tweepersoons uitvoering door afwezigheid. Er zijn wel twee dashboardkastjes, waarvan een afsluitbaar. Ook achter de passagiersstoel bevindt zich een opbergvak dat afgesloten kan worden. Door zijn formaat zien de Twizy en zijn inzittenden er kwetsbaar uit. Renault heeft de wielen echter slim geplaatst. Ze komen zowel voor als achter net voorbij de carrosserie. Daardoor dienen de banden bij lage snelheden als stootkussens.

Minimalistisch

In het woordenboek kan de Twizy fungeren als verklarend beeld bij de definitie van 'minimalistisch'. Hij heeft geen sloten, geen ramen en geen radio (wel luidsprekers in het dak en een Bluetooth-verbinding, zodat je via bijvoorbeeld een smartphone muziek kunt luisteren). Voor de nodige veiligheid is overigens wel voorzien in vierpunts gordel en een airbag. Renault heeft voor deze opzet gekozen om de Twizy zo betaalbaar mogelijk te houden.

Bent u op zoek naar een tweedehands Renault Twizy, dan bent u bij Marktplaats aan het juiste adres. Ondanks het feit dat deze revolutionaire auto nog maar kort op de markt is, staat op Marktplaats al een ruim en wisselend aanbod Renault Twizy occasions.

Hallo!
Welkom bij Marktplaats.

Log hier in, of maak een nieuw account, zodat je:

  • makkelijk berichten kunt versturen én ontvangen
  • eigen advertenties kunt plaatsen
  • advertenties ziet die interessant zijn voor jou!