Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Volkswagen Tiguan Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop | pagina 3

Informatie

Volkswagen Tiguan

Wil je een Volkswagen occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Volkswagen modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Volkswagen Tiguan is een vijfdeurs SUV uit de compacte middenklasse. Volkswagen introduceerde het model in 2007, de facelift volgde vier jaar later. Concurrenten van de Volkswagen Tiguan zijn de Opel Antara, de Nissan Qashqai en de Toyota RAV4.

Tiger an iguana

De naam van de Tiguan is een samenstelling van tiger en iguana (tijger en leguaan). Het model staat op het onderstel van de Volkswagen Golf en bevat eveneens onderdelen van de Volkswagen Passat, waaronder 4Motion vierwielaandrijving en de zelfsturende parkeerhulp. Het uiterlijk is afgeleid van het ontwerp van de Volkswagen Touareg. De uitrusting en de interieurafmetingen tenslotte, komen overeen met die van de Volkswagen Golf Plus.

Motoren

Het motorenaanbod van de Volkswagen Tiguan bestaat uit een groot aantal viercilinder benzine- en dieselmotoren. Het vermogen van de benzinemotoren loopt uiteen van 122 pk voor de 1.4 TSI tot 200 pk voor de 2.0 TFSI. Als diesel levert Volkswagen alleen een 2.0 TDI-motor, maar wel in drie vermogensvarianten: met 110-, 140- of 170 pk.

Automaat

Volkswagen voorziet de verschillende uitvoeringen standaard van een handgeschakelde versnellingsbak. Een automaat is in combinatie met de meeste motoren leverbaar, met uitzondering van de instapmodellen. Die zijn bovendien eveneens voorzien van voorwielaandrijving, terwijl de andere uitvoeringen van de Volkswagen Tiguan standaard over 4Motion vierwielaandrijving beschikken.

Volkswagen Tiguan facelift

In 2011 presenteerde Volkswagen de Tiguan facelift. De koplampen en de achterlichten kregen een nieuw ontwerp en de fabrikant paste de voor- en achterbumper aan. Op technisch gebied veranderde ook het een en ander. Zo steeg het vermogen van de 1.4 TSI met 10 pk naar 160 pk. De sterkste uitvoering kreeg er eveneens 10 pk bij (210 pk) en werd bovendien zuiniger.

Wilt u een tweedehands Volkswagen Tiguan kopen? Kijk dan eens in het advertentie-aanbod op Marktplaats. Dat is ruim en wisselt voortdurend, zodat u tijdens uw zoektocht naar een Volkswagen Tiguan occasion de te koop staande auto's makkelijk kunt vergelijken.

Is de Volkswagen Tiguan een goede auto?

Ja, de Volkswagen Tiguan is door zijn betrouwbaarheid, rijcomfort en zee van ruimte een uitstekende auto.

Is de VW Tiguan een goede gezinsauto?

Ja, de Volkswagen Tiguan biedt veel ruimte, comfort en veiligheid, en is daarom een geweldige gezinsauto.

Hoeveel kost een Volkswagen Tiguan?

De kostprijs van een Volkswagen Tiguan varieert afhankelijk van het bouwjaar en het kilometeraantal.

Wat is het brandstofverbruik van een Volkswagen Tiguan?

Het brandstofverbruik van een Volkswagen Tiguan varieert afhankelijk van het model.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Volkswagen Tiguan?

De Volkswagen Tiguan biedt plaats aan maximaal zeven personen.