Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Vogels | Duiven

.

Hoe oud wordt een duif?

De meeste duiven worden zo'n 18 tot 20 jaar oud. Natuurlijk moet de vogel wel goed worden verzorgd om zo'n hoge leeftijd te bereiken.

Wat eet een duif?

In principe zijn duiven alleseters, maar dat betekent niet dat je ze zomaar alles kunt geven. Om je duif gezond te houden, kun je hem het beste speciaal vogelvoer voor duiven geven. Dit voer bestaat uit een mix van granen, zaden en peulvruchten zodat de vogel gebalanceerd, gevarieerd en gezond kan eten.

Hoe snel vliegt een duif?

De vliegsnelheid van een duif hangt deels af van het weer, zoals van regen en de windrichting. Over het algemeen kunnen dit soort vogels tussen de 75 en 125 kilometer per uur afleggen.

Waarom koert een duif?

Als je een duif hoort koeren, dan is dat meestal een mannetje dat indruk op een vrouwtje probeert te maken. Duiven koeren ook als waarschuwing wanneer een indringer in de buurt van hun territorium komt. Vrouwtjesduiven koeren trouwens ook, maar minder luid dan de mannetjes.

Hoe weet een duif de weg terug?

Hoe duiven precies de route naar hun thuisbasis terug weten te vinden, is niet helemaal bekend. Wetenschappers denken dat ze tijdens hun vlucht de stand van de zon in de gaten houden en op basis daarvan hun route uitstippelen. Ook maken duiven waarschijnlijk gebruik van het magnetische veld van de aarde tijdens het navigeren.