Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Verfijn resultaten

Prijs

Direct Kopen
Soort
Hoogte
Lichtbehoefte
Moet nu weg

Aangeboden sinds

Extra's
Sorteer op

Pannenkoekplant in Huis en Inrichting

Wat je moet weten over Pannenkoekplant

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

28,8%

Van alle Pannenkoekplant advertenties is 28,8% beschikbaar voor verzending.

15,1%

15,1% van alle Pannenkoekplant advertenties in de categorie Kamerplanten zijn in de afgelopen week aangeboden.

Kenmerken

Doorgaans heeft een Pannenkoekplant de volgende kenmerken: Overige soorten, Halfschaduw, Groene kamerplant, In pot.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

De pannenkoekplant, of Pilea Peperomioides, staat bekend om zijn unieke schijfvormige bladeren die lijken op kleine pannenkoeken. Deze bladeren hebben een mooie heldergroene kleur en zijn vaak lichtglanzend. De plant groeit meestal omhoog en kan in een korte tijd vrij hoog worden. De pannenkoekplant is ook relatief eenvoudig te verzorgen, wat het een populaire keuze maakt voor zowel beginnende als ervaren plantenliefhebbers.
Je hoeft je pannenkoekplant meestal om de twee tot drie jaar te verpotten. Dit is belangrijk omdat de plant groeit en meer ruimte nodig heeft voor zijn wortels. Let er wel op dat je de juiste pot kiest, iets groter dan de vorige, zodat de wortels zich kunnen verspreiden. Een goede potgrond is ook essentieel; kies voor een mix die goed afwatert, zodat overtollig water niet kan blijven staan en de wortels kunnen rotten.
De pannenkoekplant kan last hebben van een aantal veelvoorkomende plagen, zoals spint en wolluis. Spint is herkenbaar aan de fijne webben die je op de bladeren kunt zien, terwijl wolluis eruitziet als kleine, witte bolletjes op de plant. Het is belangrijk om deze plagen snel aan te pakken. Je kunt dit doen door de bladeren goed schoon te maken met een vochtige doek en eventueel een mild insecticide te gebruiken. Regelmatige controle van je plant helpt ook om plagen vroegtijdig te herkennen.
Je kunt een pannenkoekplant vrij eenvoudig stekken door een van de gezonde scheuten met een paar bladeren af te snijden. Zorg ervoor dat je dit doet met een schone schaar. Plaats de stek vervolgens in water of in een lichte potgrond en houd het vochtig maar niet te nat. Na een paar weken zul je waarschijnlijk wortels zien ontstaan, en dan kun je de stek in een grotere pot verplanten. Het is een leuke manier om je plantenverzameling uit te breiden of om vrienden een stekje cadeau te doen!
Tijdens de winter is het belangrijk om je pannenkoekplant wat extra zorg te geven. Zorg ervoor dat hij niet te dicht bij een verwarming staat, want dat kan de lucht te droog maken. Het is ook verstandig om je plant af en toe te vernevelen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Houd de grond iets droger dan in de zomer, maar laat hem niet helemaal uitdrogen. Een lichte, zonnige plek is ideaal, maar vermijd de felle, directe zonnestralen.