Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Planten | Tuinplanten | pagina 2

.
Informatie

Tuinplanten online kopen: een wereld die opengaat

We zijn gewend om voor plantinspiratie naar een tuincentrum te gaan, maar een grotere plantenzaak dan het internet is er niet. Via ons kun je dan ook direct van de kweker kopen, zonder tussenhandelaar. Of neem een plant over die een nieuw thuis zoekt. Er zijn verschillende tuincentra die hun planten online aanbieden, inclusief uitgebreide beschrijvingen, foto's en reviews. Kijk en vergelijk om jouw favoriet te vinden. Ben je op zoek naar voordelige planten, of tuinplanten die in de aanbieding zijn? Scroll dan niet zomaar voorbij de beurse planten: deze zijn met een paar groene handen en aandacht eenvoudig op te fleuren.

Vaste tuinplanten of in de pot?

Tuinplanten vind je in vele vormen: siergrassen en klimplanten, bloeiende tuinplanten en varens. Breng variatie in je tuin door struiken af te wisselen met bloemen en gras. Als je seizoensbloemen afwisselt met vaste tuinplanten, blijft je tuin het hele jaar door groen. Sommige planten kunnen niet tegen de Nederlandse vorst, zoals citroenbomen en olijfbomen. Wijs deze echter niet gelijk af: houd ze in een pot en verhuis ze in de wintermaanden naar binnen. Kruidenplanten doen het zowel in potten als in de grond goed. En munt-, tijm- en rozemarijnstruiken zijn makkelijk te onderhouden, ook in de winter.

Waar kan ik online planten voor in de tuin kopen? 

Tuinplanten zijn op vele websites te koop. Klik hier om ons overzicht van nieuwe en tweedehands planten voor in de tuin te bekijken. 

Welke planten zijn winterhard? 

Winterharde planten zijn bijvoorbeeld klimop, buxus, rododendron en bamboe. Hiermee heb je een groene tuin zonder zorgen, het hele jaar door.

Welke kamerplanten hebben weinig licht nodig? 

Gemakkelijk te onderhouden plantensoorten die weinig licht, water en verzorging nodig hebben, zijn onder meer groene lelie, nestvaren, lepelplant, sanseveria en philodendron. 

Wat zijn de beste kamerplanten voor zuivere lucht? 

Volgens een onderzoek van de NASA zijn deze planten het best voor zuivere lucht: aloë vera, sanseveria, graslelie, drakenbloedboom, Mexicaanse dwergpalm, aglaonema, caladium, lepelplant, gerbera, klimop en philodendron. 

Wat zijn de beste planten voor in de schaduw? 

Planten die het goed doen in de schaduw en weinig licht, water en verzorging nodig hebben zijn onder meer groene lelie, nestvaren, lepelplant, sanseveria en philodendron.