Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Sloepen | pagina 2

.
Informatie

Sloep kopen: een droom in vervulling

Van een kilometerslange kust tot polders en grachten, aan water is in Nederland geen gebrek. Hiervan genieten in een eigen sloep is gelukkig geen onbereikbare droom. Ons uitgebreide assortiment gloednieuwe en tweedehands sloepen brengt die droom alvast een stukje dichterbij. Sloepen komen in allerlei soorten en maten. Zo zijn er flinke dieselsloepen van soms wel 10 meter of langer, maar ook compacte varianten. Wat jouw droomsloep is, hangt vooral af van wat je ermee van plan bent. Zie je jezelf al op snelheid cruisen over open wateren, of staan er vooral relaxte grachtenuitjes met het gezin op de planning?

Om over na te denken: een tweedehands of nieuwe sloep kopen?

Nieuwe sloepen zijn makkelijker naar wens aan te passen en bieden de voordelen van garantie en service. Ze zijn over het algemeen wel duurder en dalen sneller in waarde. Wil je een goedkope sloep kopen? Kijk dan eens rond in het grote aanbod tweedehands sloepen. Houd er wel rekening mee dat je misschien wat meer tijd moet investeren in onderhoud. Daar staat tegenover dat scheepsmotoren relatief lang meegaan, wat een tweedehands aanschaf aantrekkelijk maakt. Wat je wensen ook zijn, jouw perfecte sloep zit er vast tussen.

Wat kost een sloep?

Dat hangt allereerst af van het formaat en het materiaal. Er zijn al eenvoudige nieuwe sloepen vanaf zo'n 5.000 euro te koop. Wil je liever een luxer type met allerlei extra's, dan kan de prijs oplopen tot 50.000 euro of meer. Heb je niet zoveel geld te besteden? Bekijk dan ook de tweedehands sloepen.

Wat is een sloep?

Omdat er wereldwijd een heleboel verschillende soorten boten een sloepen bestaan, is het niet zo makkelijk om er een algemene beschrijving van te geven. Wel geldt in het algemeen dat de meeste sloepen een rechte kielbak hebben, die zich in de lengte uitstrekt.

Wat betekent sloep?

Volgens het woordenboek is een sloep een klein scheepje dat op een groter schip wordt meegenomen. Maar een sloep kan ook op zichzelf worden gebruikt.

Wat zijn de beste sloepen?

Begin met een wensenlijstje. Wil je er bijvoorbeeld een met een binnenboordmotor of een met een buitenboordmotor? En met hoeveel mensen wil je erop kunnen varen? Er zijn kleine sloepen, maar ook van wel meer dan 6 meter lang. Kijk ook hoeveel je wilt uitgeven. Een tweedehands sloep kan erg voordelig zijn, en ook een goede koop: bootmotoren blijven vaak heel lang goed.

Hoe hard gaat een sloep?

Gemiddeld kan een sloep zo'n 20 kilometer per uur varen. De maximale snelheid van een sloep hangt vooral van het motorvermogen en het gewicht van de boot af. Dit kan dus van sloep tot sloep verschillen. Ook kan het weer de maximumsnelheid van de boot beïnvloeden, zoals de windrichting.