Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Audi TT Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Audi TT

Wil je een Audi occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Audi modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Audi TT is een sportief model dat het Duitse merk in 1998 heeft geïntroduceerd. Audi leverde de TT als coupé en als roadster. De tweede generatie werd leverbaar in 2006 en de derde generatie komt eind 2014 op de markt.

In 1998 maakte de Audi TT een valse start. Kort na zijn marktintroductie bleek dat de kont van de auto bij gas los in snelle bochten kon wegglijden, overstuur geheten. Audi riep alle verkochte exemplaren terug en monteerde op eigen kosten een nieuwe kofferklep voorzien van een kleine spoiler om dit euvel te verhelpen. Als u een tweedehands Audi TT van de eerste generatie zoekt, let er dan op dat de auto deze modificatie heeft (of juist niet, als u dit beslist niet mooi vindt). Om esthetische redenen, hebben sommige eigenaren de kofferklep niet laten vervangen.

Automaat

Audi leverde de eerste TT met twee benzinemotoren: een 1,8-liter viercilinder en een 3.2 V6. Standaard waren deze gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak, maar een automaat was optioneel leverbaar. Met de komst van de tweede Audi TT in 2006 breidde de fabrikant het motorenaanbod uit met een 2.0 TFSI benzinemotor en een 2.5 TFSI benzinemotor. In 2008 kreeg het gamma de, vooral door de zakelijke markt, lang gewenste dieselmotor, een 2.0 TDI. Deze was in eerste instantie alleen leverbaar met een handbak, een automaat kwam pas beschikbaar na de facelift van 2010. De verschillende motoren waren leverbaar met voor- of vierwielaandrijving.

Dieselmotor

Had de tweede Audi TT een behoorlijk ander ontwerp dan de auto die hij verving, de derde generatie Audi TT is designtechnisch juist meer een evolutie van zijn voorganger. Bij dit laatste model heeft Audi de wielbasis bij gelijkblijvende lengte iets vergroot wat de binnenruimte ten goede komt. Opmerkelijk is verder dat de fabrikant het gewicht met gemiddeld 50 kilogram omlaag heeft gebracht. Een 2.0 dieselmotor maakt opnieuw deel uit van het leverprogramma.

Hoeveel kost een Audi TT?

Afhankelijk van het model, het bouwjaar en de staat waarin hij zich bevindt kost een tweedehands Audi TT van € 4.000,00 tot € 51.950,00. Klik hier voor meer keuze.

Hoeveel zitplaatsen heeft een Audi TT?

De Audi TT heeft 2 zitplaatsen, inclusief de bestuurder. Er zijn geen zitplaatsen achteraan.

Heeft een Audi TT een verwarmd stuur?

Stuurverwarming is niet standaard inbegrepen, maar er is wel standaard stoelverwarming.

Is een Audi TT duur in onderhoud?

Audi is geen goedkoop merk, en de Audi TT is een sportief model. Veel zal afhangen van je lokale garage en je rijstijl.

Kun je goed in de sneeuw rijden met een Audi TT?

De Audi TT is een sportieve auto met vierwielaandrijving, een ervaren chauffeur kan daar zeker goed mee in de sneeuw rijden.