Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Dodge Charger Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop
Informatie

Dodge Charger

Wil je een Dodge occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Dodge modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:


Dodge Charger (1966-1978) is de modelnaam van meerdere achterwielaangedreven personenauto's van het Amerikaanse merk Dodge. In de jaren zestig en zeventig behoorden deze tweedeurs modellen tot de zogenaamde musclecars, de moderne Dodge Charger is een sportieve vierdeurs auto. De klassieke Charger werd in 1978 opgevolgd door de Dodge Magnum. Gelijksoortige modellen als de Dodge Charger oldtimer zijn de Pontiac GTO, de Chevrolet Malibu, de Oldmobile Cutlass en de Ford Torino. Concurrenten van de moderne Dodge Charger zijn de Chrysler 300 en de Cadillac CTS.


Overigens valt Dodge onder Chrysler dat op zijn beurt begin 2014 is overgenomen door Fiat. Onder het nieuwe beleid wordt het merk Dodge niet meer in Europa gevoerd. Voor onderhoud en onderdelen kunnen eigenaren van een tweedehands Dodge bij dealers van Jeep en Lancia terecht.


Dodge Coronet als basis

De eerste Dodge Charger uit 1966 was afgeleid van de Dodge Coronet. Met dit model deelde de Charger zijn bodemplaat en enkele carrosseriedelen. De motorinhoud van de V8 benzinemotoren varieerde van 5,2- tot 7,2-liter. Als standaard versnellingsbak diende een handgeschakelde driebak. Een handgeschakelde vierbak en een automaat waren optioneel.


Zescilinder

De tweede serie Dodge Charger die vanaf 1968 op de markt kwam (wat we in Europa een facelift zouden noemen), kreeg onder meer een aangepaste carrosserie. In 1969 volgden opnieuw enkele uiterlijke wijzigingen, waarvan de in tweeën gesplitste grille de opvallendste is. In dit modeljaar doet tevens voor het eerst een zescilindermotor zijn intrede.


Nieuwe carrosserie

In 1971 kreeg de derde Dodge Charger een compleet nieuwe carrosserie. Opvallend stijlkenmerk van alle klassieke Chargers zijn de klapkoplampen. Als die wegklappen krijgt de auto een indrukwekkende voorzijde die geheel uit een enorme grille lijkt te bestaan. Vanaf dit model waren die klapkoplampen niet meer standaard, maar optioneel. 1971 Luidde tevens het begin van het einde van het musclecar-tijdperk in. Vanwege nieuwe emissie-eisen werden de motoren bij Chrysler en Dodge vanaf modeljaar 1972 geknepen, waardoor deze categorie personenauto's snel aan populariteit verloor.


Dukes of Hazard

De tweede en derde Dodge Charger zijn beroemd geworden door achtereenvolgens een film- en een televisieserie. Steve McQueen achtervolgde in de film Bullit met een Ford Mustang bad guys. Zij reden in deze meest beroemde achtervolgingsscène ooit in het tweede model Charger. Het derde model is bij ons vooral bekend geworden door de Amerikaanse televisieserie The Dukes of Hazard. Daarin figureerde een oranje Dodge Charger uit 1969 met de bijnaam General Lee.


De moderne Dodge Charger

In 2005 verscheen de moderne Dodge Charger. Buiten de naam en enkele retro-stijlkenmerken heeft deze auto echter niets met zijn illustere voorganger gemeen. Het is een vierdeurs model aangedreven door V6- en V8-benzinemotoren. Alle versies zijn standaard uitgerust met een automaat. In 2011 kreeg dit model een facelift.


Tweedehands

De klassieke Dodge Charger is bij een kleine schare liefhebbers van Amerikaanse modellen zeer gewild, maar enorm zeldzaam. Vanwege de kleine verkoopaantallen is ook de hedendaagse Charger een exclusieve verschijning. Toch staan op Marktplaats diverse Dodge Charger occasions te koop, zowel van de oldtimer als van het moderne model. Als u een tweedehands Dodge Charger zoekt, zit u hier dan ook goed.