Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Fiat 500L Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Fiat 500L

Wil je een Fiat occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Fiat modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

Het succesnummer Fiat 500 heeft uitbreiding gekregen. Naast de driedeurs 500 en de cabrioletversie, de 500C, is er nu ook de Fiat 500L. Een vijfdeurs 500 met de looks van de guitige retroauto, maar de ruimte van een MPV.

Bij de Fiat 500L staat de L voor large. Het is een auto die qua uiterlijk veel gemeen heeft met de Fiat 500, maar daar houden de gelijkenissen ook wel op. De 500L is een ruime MPV met behoorlijk andere buitenmaten dan de 'gewone' 500. Hij is 4,14 meter lang, 1,78 meter breed en 1,66 meter hoog. Ter vergelijk: dit is 60 centimeter langer, 15 centimeter breder en 17 centimeter hoger dan de driedeurs. Het gevolg: in de grote L passen met gemak vijf volwassenen en die vinden een prettige zitpositie. Bij zijn driedeurs broertje is dat, eigenlijk, onbegonnen werk.

Grote Fiat 500L

De Fiat 500L heeft een behoorlijk hoog dak. Het gevolg daarvan is dat ook langere mensen niet met een gebogen hoofd zitten. De beenruimte mag daarbij opvallend groot worden genoemd. Qua ruimte doet de 500L daarom denken aan de Fiat Multipla. De auto die door het gros van de bevolking als lelijk werd weggezet, maar stiekem veel ruimte combineerde met prima rijeigenschappen. Wat zowel geldt voor de zitplaatsen voor als achterin: de zit is hoog. Dit resulteert in een hoge (en dus comfortabele) instap en een goed overzicht over de weg. De keerzijde: het sportieve gevoel (zoals bij de lagere Fiat 500 en Fiat 500C) ontbreekt nu.

Fiat 500L: downsizing

Wie gaat voor een Fiat 500L kan kiezen uit twee benzinekrachtbronnen. Fiat heeft duidelijk gedaan aan downsizing bij dit model: zoveel mogelijk power putten uit een zo klein mogelijke motor. Dit levert immers lage verbruiks- en uitstootcijfers op. De kleinste is de 0,9 liter tweecilinder die maar liefst 77 kW/105 pk oplevert. Deze variant is (vooralsnog) wegenbelastingvrij te rijden. Dan is er ook nog een 1.4 16v die verrassend genoeg slechts goed is voor 70 kW/95 pk. Op dieselgebied bestaat het assortiment uit de 1.3 MultiJet (62 kW/85 pk) en de 1.6 MultiJet met 77 kW/105 pk.

Uitrusting Fiat 500L

De Fiat 500L is leverbaar in vier versies. Daarbij is de Pop het instapmodel. De auto is onder meer voorzien van een grote selectie airbags, stabiliteitsregeling en traction control. Ook elektrisch bedienbare ruiten en centrale vergrendeling zijn standaard. Een stapje luxer is de Easy. Die heeft zaken als handmatig bediende airconditioning, een met leder bekleed stuur en lichtmetalen velgen. Het topmodel is de Lounge die de uitrusting verder aanvult met onder meer automatisch in- en uitschakelende verlichting, mistlampen aan de voorzijde en een panoramadak.

Fiat 500L occasion

Een tweedehands Fiat 500L kopen kan al. De auto is immers sinds begin 2013 op de markt. De prijzen starten rond de 17.000 euro voor de minst luxe uitgeruste exemplaren. Wie liever een echt jong gebruikte Fiat 500L koopt met een wat leukere uitrusting mag rekenen op een prijs rond de 25 mille. Fiat is van plan de 500 reeks nog verder uit te breiden. Onder meer met een XL. Dus als u nóg meer ruimte wilt.

In het kort: Fiat 500L

  • Veel groter dan 'gewone' Fiat 500
  • Tweecilinder motor bijzonder zuinig
  • Ook wegenbelastingvrij verkrijgbaar
  • Instapmodel heet Pop, meest luxe variant is Lounge
  • Instapprijs Fiat 500L occasion circa 17.000 euro