Home

Auto's Ford 220 resultaten

Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Informatie

Ford Fusion

Wil je een Ford occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Ford modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Ford Fusion is een mini-MPV op basis van de Ford Fiësta. Ford introduceerde de vijfdeurs Fusion eind 2002. Hij werd in 2012 opgevolgd door de Ford B-Max. De Ford Fusion concurreert onder meer met de Opel Meriva, de Nissan Note en de Mitsubishi Space Star.

Mini-MPV

Hoewel hij gebaseerd is op de Fiësta, is de Ford Fusion 8 cm hoger en tien cm langer. Het was een van de eerste mini-MPV's, alleen de Mistubishi Space Star was eerder op de markt. Het voordeel van een dergelijke auto is dat hij een wat hogere zitpositie heeft, meer hoofdruimte achterin en vaak een grotere kofferbakinhoud biedt dan vergelijkbare modellen uit het compacte segment. Zo biedt de Fusion met een laadruimte van 337 liter bijvoorbeeld 53 liter meer plek voor bagage dan de Ford Fiësta.

Motoren

Kopers van de Ford Fusion konden kiezen uit twee viercilinder benzine-motoren (van 80- en 101 pk) en twee diesels met vermogens van 68- en 90 pk. Standaard hadden alle versies een handgeschakelde vijfversnellingsbak, maar een automaat was leverbaar op alle varianten, behalve op de sterkste diesel, de Ford Fusion 1.6 TDCi.

Facelift Ford Fusion

In 2005 gaf Ford de Fusion een facelift. Die was alleen optisch en betrof gewijzigde koplampen en achterlichten en bredere stootlijsten rondom. Binnenin paste Ford nieuwe bekleding toe. Vanaf begin 2011 schrapte Ford het aanbod van de diesels uit het leverprogramma.

Veiligheid

Het basismodel, de Ford Fusion 1.4 Core, beschikte al over een behoorlijke standaarduitrusting. Hij had van binnenuit verstelbare buitenspiegels, stuurbekrachtiging en een in hoogte verstelbaar stuur. De veiligheidsuitrusting bestond uit ABS, twee airbags voorin en gordijn-airbags. Bij de botsproeven van EuroNCAP haalde de Ford Fusion vier van de vijf sterren.