Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Model

Variant

Type advertentie

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Brandstof
Type hybride
Actieradius (min.)

Carrosserie

Cabriolet(201)
Coupé
Hatchback(372)
MPV
Sedan(1)Stationwagon(71)
SUV of Terreinwagen
Overige carrosserieën
Aantal deuren
Aantal stoelen
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Leeggewicht (max.)
Verbruik
Wegenbelasting (max.)
Sorteer op

Peugeot 206 met Zwarte Velgen

Informatie

Peugeot 206

Wil je een Peugeot occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Peugeot modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

  • Opvolger van de Peugeot 205
  • Introductie in 1998
  • Drie- of vijfdeurs auto uit de compacte klasse
  • 206 CC (coupé-cabriolet) in 2001
  • 206 SW (stationwagon) in 2002
  • Ruime keus aan benzine- en dieselmotoren
  • Facelift in 2003
  • Vanwege aanhoudend succes opnieuw facelift in 2009 gevolgd door wijziging modelnaam in Peugeot 206+

In 1998 introduceerde Peugeot de 206 als opvolger van de Peugeot 205. Wereldwijd was de 206 een enorm succes. Er zijn 8,3 miljoen exemplaren geproduceerd en daarmee is het tot nu toe niet alleen de meest verkochte Peugeot, maar zelfs de meest gebouwde Franse auto aller tijden.

Opvolger van Peugeot 205

Peugeot gaf de eveneens succesvolle 205 (die al vanaf 1983 in productie was) aanvankelijk geen directe opvolger. De fabrikant verwachtte dat kopers van de basismodellen zouden toehappen op de iets kleinere Peugeot 106, terwijl de kopers van duurdere 205-modellen voor de Peugeot 306 zouden gaan. Deze strategie werkte echter niet, waardoor Peugeot kopers verloor. Daarom ontwikkelde Peugeot alsnog deze directe opvolger van de 205.

Peugeot 206 CC

De 206 was in eerste instantie leverbaar als drie- en vijfdeurs hatchback. In 2001 kwam daar de Peugeot 206 CC bij. Deze coupé-cabriolet beschikt over een stalen klapdak, waardoor de auto volgens Peugeot de voordelen van een coupé (stijfheid, minder windgeruis dan een stoffen dak) combineert met het plezier van open rijden. Puristen vinden dat coupé-cabriolets afbreuk doen aan het cabriogevoel doordat de ver naar achteren doorlopende voorruit bij open rijden het cabriogevoel vermindert. Ook de vormgeving van dit type auto's oogt vaak wat gemankeerd doordat de kofferbak groot genoeg moet zijn om het klapdak te kunnen herbergen.

Peugeot 206 SW

In 2002 completeerde de vijfdeurs Peugeot 206 SW het aanbod 206-modellen. Deze variëteit en de grote keuze uit zowel benzine- als dieselmotoren vormde de basis voor het succes van de 206. Het motorenaanbod loopt van de economische 1,1-litermotor tot en met een 2.0 16V voor het topmodel, de Peugeot 206 RC. Met deze 180 pk sterke motor accelereert de 206 RC in slechts 7,4 seconden naar 100 km/u. Voor kilometervreters liep het aanbod dieselmotoren gedurende de looptijd van de 206 uiteen van een 1.4 met 67 pk tot de 1.6 HDI met 110 pk. Peugeot heeft ook nog een wat oudere 2,0-liter dieselmotor met 90 pk geleverd.

Facelift Peugeot 206

De Peugeot 206 kreeg in 2003 opnieuw een facelift met als resultaat een iets gewijzigd uiterlijk en modernere motoren. Na de introductie van de beoogde opvolger van de 206, de Peugeot 207, bleef de 206 succesvol. Hierdoor besloot Peugeot de 206 te blijven leveren en volgde in 2009 zelfs opnieuw een facelift. Peugeot monteerde hierbij eenvoudigweg het front en de achterkant van de 207 op de 206 et voila, de Peugeot 206+ was geboren. Pas in 2012 stopte Peugeot in Europa definitief met de levering van de Peugeot 206+.

Standaarduitrusting Peugeot 206

Vanaf zijn introductie beschikte iedere Peugeot 206 over een bestuurdersairbag. De passagier kreeg de bij een ongeval beschermende luchtzak vanaf modeljaar 2000. Tot de standaarduitrusting behoorde verder een verstelbaar stuur en een neerklapbare achterbank. Stuurbekrachtiging was voor het basismodel een optie.

Concurrentie Peugeot 206

Met de 206 heeft Peugeot jarenlang concurrentie van naam klop gegeven. Bijvoorbeeld de Opel Corsa, de Volkswagen Polo, de Citroën C3 en de Renault Clio.

Tweedehands Peugeot 206

Omdat de Peugeot 206 zo'n enorm verkoopsucces is geweest, is de keuze uit Peugeot 206 occasions enorm. Op marktplaats staan bijna 2.400 tweedehands Peugeot 206 te koop. Prijzen starten al vanaf ongeveer 500 euro.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

De Peugeot 206 is vrij wendbaar en voelt goed aan in de bochten, wat het rijden in de stad erg prettig maakt. Door zijn compacte formaat kun je gemakkelijk parkeren, en je hebt niet veel moeite om door smalle straatjes te navigeren. De vering is comfortabel, maar houdt er wel rekening mee dat op oneffen wegen de schokdempers wat minder effectief kunnen zijn.
De Peugeot 206 is verkrijgbaar met zowel benzine- als dieselmotoren. De meest gangbare zijn de benzinemotoren, die meestal 95 octaan vereisen. Dieselvarianten zijn als je lange ritten maakt of veel kilometers per jaar rijdt mogelijk voordeliger. Vergeet niet om de juiste brandstof voor jouw model te kiezen voor optimale prestaties.
De Peugeot 206 heeft ruimte voor vier of vijf volwassenen, afhankelijk van de configuratie. Het interieur is compact, maar het is verrassend ruim voor een auto van dit formaat. Onder de achterbank vind je extra opbergruimte voor kleine spullen, en de kofferbak biedt voldoende plek voor dagelijkse boodschappen of een weekend weg.
Ja, de Peugeot 206 is heel geschikt voor lange ritten. De stoelen zijn redelijk comfortabel, en de cruisecontrol functie op sommige modellen maakt lange ritten een stuk aangenamer. Houd er echter rekening mee dat de geluidsisolatie niet het beste is, dus je kunt wat motorgeluid horen op snelwegen.
Veiligheid is altijd belangrijk, en de Peugeot 206 heeft verschillende veiligheidskenmerken, zoals airbags voorin en een goed remsysteem. Sommige modellen zijn ook uitgerust met ABS en een stabiliteitsprogramma. Hoewel het misschien niet helemaal voldoet aan de meest recente veiligheidsnormen, biedt het toch een basisniveau van bescherming.