Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Verfijn resultaten

Prijs

Direct Kopen
Moet nu weg

Aangeboden sinds

Sorteer op

Gipsverband in de Categorie Verpleegmiddelen

Wat je moet weten over Gipsverband

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

18,8%

Van alle Gipsverband advertenties is 18,8% beschikbaar voor verzending.

0%

0% van alle Gipsverband advertenties in de categorie Verpleegmiddelen zijn in de afgelopen week aangeboden.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Het belangrijkste verschil tussen klassiek gips en kunststof gips is het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Klassiek gips is doorgaans gemaakt van een poeder dat bij contact met water uithardt, terwijl kunststof gips bestaat uit een sterke, flexibele kunststof die vaak lichter en duurzamer is. Kunststof gips is ook sneller droog en kan soms wat meer ademend zijn, wat betekent dat het vaak comfortabeler draagt bij warmere temperaturen.
Gipsverband wordt meestal aangelegd door een zorgprofessional. Eerst wordt het te fixeren lichaamsdeel gereinigd en voorbereid. Het gebied wordt vaak voorzien van een beschermende laag, zoals een gaas of een onderlegger, voordat het gips of kunststof verband wordt aangebracht. Het gips of kunststof gips wordt dan natgemaakt en strak om het lichaamsdeel gewikkeld, waarna het in de juiste positie wordt gevormd en op zijn plaats wordt gehouden totdat het uithardt.
Gipsverband moet meestal worden vervangen wanneer het versleten of beschadigd is, of als je arts aangeeft dat dat nodig is. Als je je jeuk voelt, nieuwe zwelling opmerkt, of als je ongemak ervaart dat niet normaal is, is het verstandig om je arts te raadplegen. Regelmatig onderzoeken door je zorgverlener zijn ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je genezing goed verloopt.
Het is meestal niet aan te raden om al je dagelijkse activiteiten uit te voeren met gipsverband, vooral als het gaat om activiteiten die de hersteltijd kunnen beïnvloeden. Hoewel je wel sommige lichte taken kunt doen, is het belangrijk om de instructies van je arts te volgen. Ze zullen je vertellen wat je wel en niet moet doen en hoe je veilig kunt blijven terwijl je herstelt.
Als je gipsverband beschadigd raakt, bijvoorbeeld door een scheur of afgebroken stuk, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met je zorgverlener. Het beschadigde gips kan de stabiliteit van het behandelde lichaamsdeel in gevaar brengen en kan de genezing beïnvloeden. Vermijd proberen het zelf tijdelijk te repareren, en zoek professioneel advies.