Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Fietsen | Bakfietsen

.
Informatie

Bakfietsen kopen voor het ultieme vervoersgemak

Fietsen is leuk, gezond en goed voor het milieu. Bakfietsen voegen daar nog een belangrijk voordeel aan toe: je vervoert moeiteloos van alles. Van potgrond voor in je tuin en de dagelijkse boodschappen tot aan de kleinsten van het gezin. Sommigen zien het als een duurzaam en goedkoop alternatief voor een tweede auto. Door anderen wordt de bakfiets zakelijk gebruikt, voor bijvoorbeeld ijsverkoop of de levering van groentepakketten. Wil je een tweedehands bakfiets kopen, maar heb je geen idee waar je op moet letten? Wij geven je een paar tips.

Door weer en wind met elektrische bakfietsen en bakken met huif

De eerste vraag is: wie of wat ga je vervoeren? Kies een model met voldoende ruimte en bekijk eventueel of er een stoeltje of bankje in zit of past. Of je voor een twee- of driewieler kiest, hangt vooral af van je voorkeur en situatie. Een tweewieler is lichter en wendbaarder, maar een driewieler biedt meer ruimte en stabiliteit. Bij een zwaardere lading, heuvels of wind tegen kan een elektrische bakfiets erg handig zijn. En met een knusse huif bescherm je de kids tegen weer en wind. Een populaire keuze met voor ieder wat wils is de Babboe-bakfiets, maar je zult ook talloze andere merken tegenkomen. Instappen maar!

Wat kost een elektrische bakfiets?

Nieuwe tweewielige e-bakfietsen starten bij zo'n 1.200 euro en lopen op tot 4.000 euro. Driewielige bakfietsen zijn gemiddeld gezien aan de duurdere kant. Op de tweedehandsmarkt vind je elektrische bakfietsen vanaf 1.000 euro.

Wat is de beste bakfiets voor mij?

Dat ligt aan je voorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een elektrische bakfiets, voor extra ondersteuning bij een zware lading. Een tweewieler is het comfortabelst voor de kinderen voorin, en een driewieler is dan weer stabieler voor de fietser.

Welke bakfiets moet ik kiezen?

Als je een bakfiets zoekt om je kinderen in mee te nemen, is de keuze ruim. De bakfiets van Bakfiets.nl komt volgens de Fietsersbond het beste uit de test. Ook die van Babboe staat hoog aangeschreven door de goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast kun je kiezen voor een open bak of eentje met huif, voor bescherming tegen wind en regen.

Wat is een bakfiets?

Een bakfiets is een fiets met een grote bak voorop, waarin bagage of kinderen vervoerd kunnen worden. De fiets wordt veelal gebuikt als transportfiets, voor bijvoorbeeld schoonmaakdiensten, ijsverkoop of ander beroepsmatig gebruik, of om kinderen of huisdieren in te vervoeren.

Hoe werkt een elektrische bakfiets?

Bij veel e-bakfietsen werkt de motor pas als je aan het trappen bent. Sensoren meten je snelheid en sturen zo je elektromotor aan, die op een accu werkt. Je kunt vanaf je stuur de mate van elektrische ondersteuning bepalen.