Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Fietsen | Heren | Herenfietsen

.
Informatie

Herenfiets kopen: comfortabel van A naar B

Herenfietsen, damesfietsen, racefietsen, bakfietsen... De fiets is een voordelige, leuke en gezonde manier om vooruit te komen en tweewielers zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Je zult waarschijnlijk heel wat tijd en kilometers doorbrengen op je nieuwe herenfiets, dus je wilt natuurlijk wel de juiste keus maken. Voor de een betekent comfort een stevige transportfiets met een praktische voordrager en een robuust dubbel frame, voor de ander een snel, lichtgewicht exemplaar van het nieuwste materiaal.

Zo shop je in onze herenfietsenoutlet

Bepaal van tevoren je budget en je ideale framehoogte om je zoekrange te verkleinen. Hoogtes variëren van minder dan 49 cm tot meer dan 65 cm voor heren langer dan twee meter. Je doel bepaalt welke onderdelen er nodig zijn, zoals een bagagedrager, versnellingen en het type rem. Het standaard model herenfiets heeft 28-inch-banden. Als je eenmaal op zoek gaat zul je de bekendere Batavus- en Gazelle-herenfietsen tegenkomen, maar ook talloze kleinere merken. Nog een laatste tip voor je op pad gaat voor een tweedehands fiets: maak altijd een proefrit om er zeker van te zijn dat alles werkt en naar wens is.

Hoeveel inch is het wiel van een herenfiets?

Bij het meten van fietswielen wordt meestal een maat in inches gebruikt. Herenfietsen hebben een standaard wielmaat van 28 inch. De grootte wordt bepaald door het formaat frame.

Waarom heeft een herenfiets een stang?

De rechte stang zorgt voor een driehoekig frame, wat voor extra stevigheid en stabiliteit zorgt. Damesfietsen hebben dit van oudsher niet, voor extra comfort bij het dragen van rokken en jurken.

Wat is de framehoogte van een herenfiets?

De framehoogte of framemaat is de hoogte van je frame in centimeters. Meet vanaf de bovenkant van de zitbuis (onder het zadel) tot aan het hart van de trapas, bij je trappers.

Hoe kies je de framemaat van een herenfiets?

Voor de juiste framemaat moet je je binnenbeenlengte meten. Sta met je voeten zo’n 15 cm uit elkaar en meet je binnenbeen op tot aan je lies. Je binnenbeenlengte x 0,68 = je ideale framemaat in cm. Neem liever één maat te klein, dan te groot. Voor de langste benen zijn er XL-maten van 65 cm of meer.

Is een herenfiets steviger dan een damesfiets?

De herenfiets is door de stang iets steviger dan een damesfiets, maar tegenwoordig scheelt het niet meer zo veel. Bedenk waarvoor je de fiets wilt gebruiken: in de stad kan een damesfiets lekker wendbaar zijn, terwijl een herenframe lichter en daardoor sneller kan zijn.