Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Scooters | Vespa

.
Informatie

Vespa kopen: de iconische Italiaanse scooter

De Vespa is de beroemde Italiaanse scooter waarop je gezien mag worden. In Italië is het een waar icoon en is er zelfs een Vespa-museum. Ook in ons land is de scooter populair: vooral de Vespa Sprint en Vespa Primavera zien we veel in het straatbeeld terug. Al sinds de lancering in 1946 is de Vespa een ideale stadsscooter, die goed met de tijd meegaat. Zo is er bijvoorbeeld ook de Vespa Elettrica, een elektrische scooter met een actieradius van maar liefst 100 kilometer.

Zo stel je jouw ideale Vespa samen

Een Vespa kun je met allerhande accessoires uitrusten. Wat dacht je van een handige opbergbox voor als je regelmatig bagage meeneemt? Of een chromen grille aan de voorkant, om je Vespa net wat meer body te geven? Met een achterdrager kan er comfortabel iemand achterop zitten. Een doorzichtig windscherm beschermt je niet alleen tegen wind, maar houdt ook rondvliegende insecten uit je gezicht. Je Vespa bescherm je tegen de weersinvloeden met een scooterhoes en zet je op slot met een stevig Vespa-slot. Wil je helemaal de puntjes op de i zetten? Dan shop je bij je nieuwe Vespa natuurlijk ook een bijpassende helm.

Welke brandstof is geschikt voor een Vespa?

In het algemeen is E5-benzine het meest geschikt voor een Vespa. Je zou ook voor E10-benzine kunnen kiezen, maar doe dat alleen als je je Vespa bijna elke dag gebruikt. Als je scooter lange tijd stilstaat met E10-benzine in de tank, kan dat namelijk roestschade aan bepaalde onderdelen veroorzaken.

Hoeveel kost een Vespa-scooter?

Voor een gloednieuwe Vespa-scooter betaal je tussen de 3.750 en 6.650 euro. Tweedehands modellen zijn al vanaf 200 euro te koop.

Welk rijbewijs heb ik nodig voor een Vespa met 125cc?

Om op een Vespa met 125cc te mogen rijden, heb je minstens rijbewijs A1 nodig. Rijbewijs A1 werd op 19 januari 2013 voor de eerste keer uitgegeven. Is je rijbewijs van vóór die datum, dan mag je ook op deze scooter rijden als dat duidelijk op een ander rijbewijs staat aangegeven.

Wat kost een Vespa?

Dat hangt van het type Vespa af, en of je een nieuw of een tweedehands model wilt kopen. Nieuwe Vespa's kosten 3.750 euro of meer. Tweedehands kun je ze al vanaf ongeveer 200 euro kopen.

Hoe kun je een Vespa het beste vervoeren?

Als je de Vespa niet zelf rijdt, kan dat het beste met een aanhangwagen. Zet je Vespa op de dubbele standaard in het midden van je aanhanger en trek vanuit elke hoek een spanband over de scooter heen. Span de banden niet over de kwetsbare kunststof onderdelen van je Vespa, maar over de sterkere onderdelen.