Om je parasol in topconditie te houden, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en een zachte borstel, vooral als je vlekken op het doek ziet. Opslag is ook essentieel; als je de parasol niet gebruikt, berg deze dan op in een droge en schone ruimte. Vergeet niet om ook de voet en het frame af en toe schoon te maken.
Een zweefparasol biedt meer flexibiliteit dan een traditionele parasol omdat hij vaak kan draaien en kantelen. Hierdoor kun je eenvoudig de schaduwpositie aanpassen zonder de hele parasol te verplaatsen. Dit is vooral handig als de zon gedurende de dag verschuift. Bovendien heb je vaak geen hinder van de parasolvoet die in de weg staat, wat je een groter oppervlak op je terras geeft.
Voor een stevige verankering kun je gebruik maken van zware voetstukken die speciaal ontworpen zijn voor parasols. Zorg ervoor dat deze altijd goed vastgeschroefd zijn. Als je een parasol in de grond plaatst, graaf dan een gat en vul dit met beton om de parasol stevig te verankeren. Dit voorkomt dat hij omwaait bij wind.
Ja, er zijn verschillende parasols waarbij je het doek eenvoudig kunt vervangen. Dit is handig als je het doek na een aantal jaren versleten of verkleurd is. Zoek naar parasols met een moduleerbaar ontwerp, zodat je enkel het doek kunt vervangen zonder de hele parasol aan te schaffen. Dit is ook beter voor het milieu.
De grootte van de parasol hangt af van de ruimte die je hebt. Een goede vuistregel is dat de parasol minstens één meter groter moet zijn dan de oppervlakte die je wilt beschutten. Voor een eettafel van zes personen is een parasol van ongeveer 300 cm of groter vaak een goede keuze. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de hoogte, zodat het geheel mooi in verhouding staat.