Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Automaten | Flipperkasten

.

Wat kost een flipperkast?

Voor een nieuwere flipperkast van de nog actieve fabrikant Stern betaal je rond de € 6000. Limited editions kosten al snel het dubbele. Prijzen voor vintage flipperkasten van Bally of Williams variëren tussen de € 800 en € 1550, met uitschieters naar € 6000 voor special editions.

Hoe werkt een flipperkast?

Mechanische flipperkasten werken volledig elektromechanisch en werden vooral vóór 1977 gebouwd. Hierna volgden de elektronische flipperkasten en dot-matrix flipperkasten, die computergestuurd werken. De bediening werkt bij alle flipperkasten wel hetzelfde. Met drukknoppen aan de zijkant van de flipperkast bedien je de twee hendeltjes (flippers) onderaan het speelveld, om het balletje in het spel te houden.

Hoe zwaar is een flipperkast?

De gemiddelde flipperkast weegt tussen de 110 kg en 140 kg. Het gewicht hangt uiteraard af van de afmetingen, maar ook van de onderdelen. Flipperkasten met meer computerbesturing wegen meestal minder dan mechanische flipperkasten.

Wie kan mijn flipperkast repareren?

Sommige onderdelen van een flipperkast kun je zelf vervangen als je een beetje handig bent. Bij twijfel is het beter om een flipperkastreparateur in te schakelen, iemand die ervaring heeft met jouw type flipperkast.

Wat is de beste flipperkast?

Dat hangt af van je wensen en het gebruik. Voor kleine kinderen is een goedkopere flipperkast van Gottlieb met een eenvoudig thema een goede keus. Onder verzamelaars zijn flipperkasten van voormalig fabrikanten Williams en Bally populair, omdat dit ooit de beste en leukste waren. Voor de actieve flipperaar bouwt Stern nog altijd flipperkasten.