Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Kia Stonic Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

KIA Stonic

De KIA Stonic is een SUV die ontworpen is met het oog op de functionaliteit en is een strakke crossover die goed past in elk scenario. Cruisen over de snelweg? Fantastisch. vliegen door de stad? Geen probleem. Gaat u off-road? Daar kunt u erop rekenen.

Het strakke rijgedrag en de stevige motor zijn perfect afgestemd op de hoge stand van de Stonic, de grote wielen en de dakrails. Wat u krijgt is een bekwame SUV die zich staande houdt in de markt, en met een stijlvol, uitgerust interieur, is de Kia Stonic een plezier om te rijden.

Prestaties en rijgedrag

Met drie motoren in het aanbod vindt iedereen wel iets wat het beste bij hem of haar past. De 1.0-liter benzinemotor is weliswaar de kleinste, maar veruit de krachtigste. Druk het pedaal in voor een onmiddellijke, snelle reactie door 120 pk en 171 Nm koppel te ontwikkelen.

Ongeacht de grootte van de motor, de KIA Stonic bezit een opmerkelijk goed rijgedrag. De rijeigenschappen zijn niet al te verschillend van een sportieve hatchback, met extra stevigheid bij het naderen van bochten en off-road mogelijkheden. Een hogere rijpositie biedt een goed zicht op alle hoeken van de auto, ideaal bij het parkeren en het maken van krappe manoeuvres.

De 1,6-liter dieselmotor wint in efficiëntie met een verbruik tot 5,00 l/100 km. Dus als u op zoek bent naar een verlaging van de verbruikskosten, dan is deze grotere motor de goede manier. Anders krijgt u tot 6,10 l/100 km met de benzinemotor.

Interieur en comfort

Het interieur is zuiver en doelgericht ingericht: het ziet en voelt aan als een moderne auto. Alles is intuïtief ingedeeld en alle functies zijn direct zichtbaar. Een aanraakscherm van zeven inch biedt standaard een eenvoudige bediening van het infotainmentsysteem, met TomTom-satellietnavigatie.

Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth, een satellietnavigatiesysteem en parkeersensoren behoren allemaal tot de standaarduitrusting. Zelfs bij het instapmodel 2 wordt u verwend met een heleboel nuttige functies. Upgrade naar het topmodel 4 voor een sleutelloze start, verwarmde stoelen en een verwarmd stuurwiel.

Gebruiksvriendelijkheid, passagier & kofferinhoud

Alle passagiers in de KIA Stonic kunnen genieten van de uitnodigende open ruimte. Met voldoende hoofd- en beenruimte voor iedereen, kan iedereen die fijne plek vinden. Er zijn veel vakjes in de hele ruimte, met ruimte voor een 1,5-liter fles in de voordeuren. Het handschoenenkastje is vrij groot met zeven liter en er is meer dan genoeg ruimte om er een kleine laptop of tablet in te plaatsen.

De bagageruimte 352 liter is meer dan groot genoeg voor al uw boodschappen. Dit breidt zich uit tot een massieve 1.155 liter met neergeklapte stoelen.

Veiligheid

De KIA Stonic heeft een Euro NCAP rating van drie sterren, waardoor deze crossover een veilige optie is. Stabiliteitscontrole en assistentie bij het starten in de heuvels zijn beide standaard. Upgrade naar de topmodellen voor autonome noodremming, aandacht assistentie voor de bestuurder en een dode hoek monitor.

Versies en verschillende specificaties

2:

  • 1.0 T-GDI turbo 120 pk

Maxx:

  • 1.0 T-GDI turbo 120 pk

3:

  • 1.0 T-GDI turbo 120 pk
  • 1.6 CRDi 110 pk

4:

  • 1.0 T-GDI turbo 120 pk

Welk type auto is een KIA Stonic?

De KIA Stonic is de kleinste van de SUV-familie en staat beter bekend als een crossover. Een SUV is een sport-utility vehicle en wordt meestal geleverd als vierwielaandrijving; de KIA Stonic heeft echter voorwielaandrijving, dus hou daar rekening mee als u op zoek bent naar een auto met vierwielaandrijving.

Hoeveel kost een KIA Stonic?

De KIA Stonic varieert in prijs afhankelijk van de specificatie; de prijs begint echter bij ongeveer € 19.564 voor het standaard model en loopt op tot ongeveer € 24.663 voor de top van het assortiment.

Wat is het verbruik van de Kia Stonic?

Afhankelijk van het type brandstof dat de KIA Stonic gebruikt, kan gemiddeld gebruik variëren van 5 -6,31 l/100. Benzinemotoren hebben een brandstofverbruik van 6,10-6,30 l/100 en dieselmotoren halen 5 l/100.

Wat is het gemiddelde motorinhoud van de KIA Stonic?

Het instapmodel KIA Stonic heeft een 1,4-liter MPI-motor met 100 pk. Er is een turbo-aangedreven versie met een iets kleinere motor van T-GDi 1.0 maar die over 120 pk beschikt. Op de dieselversie is een CRDi 1.6-liter motor met 110 pk geïnstalleerd.