Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Mercedes-Benz S Klasse Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Mercedes S-klasse

Wil je een Mercedes occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Mercedes modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

 • Vierdeurs sedan en tweedeurs coupé
 • Het topmodel van Mercedes waarin de nieuwste technieken voor het eerst worden geïntroduceerd
 • Op de markt sinds 1965
 • Achterwielaandrijving
 • Keus uit krachtige benzine- en dieselmotoren

Mercedes staat bekend om zijn grote, statige limousines. De S-klasse is daarvan al meer dan een halve eeuw het toonbeeld. Hoewel de naam S-klasse pas sinds 1972 zijn intrede deed, kan het topmodel van 1965 (de W108/W109) al tot dezelfde modelfamilie worden gerekend. Hierbij stond de S aan het eind van de typeaanduiding, zoals bijvoorbeeld bij de 250 S van 1965. De S komt van het Duitse Sonderklasse wat speciale klasse betekent. De S-klasse is dan ook het topmodel van Mercedes en één van de toonaangevende modellen in de autowereld. Het is de auto waarop Mercedes bij iedere nieuwe generatie de nieuwste technologische snufjes introduceert. Zo paste de fabrikant in dit model al in 1978 ABS (anti-blokkeer systeem) toe en was de S-klasse in 1981 de eerste auto met airbags in Europa. Innovaties van het huidige model dat in 2013 op de markt is gekomen zijn:

 • De eerste auto die volledig is voorzien van LED-verlichting.
 • De eerste auto met een systeem dat waarschuwt tegen spookrijders.

Verschillende generaties S-klasse

Omdat er inmiddels zoveel generaties S-klasse zijn gebouwd, schiet de aanduiding S-klasse tekort als je het over dit model hebt of als je een model van een bepaalde generatie zoekt op internet. Mercedes-liefhebbers en autokenners gebruiken daarom de typebenaming die de fabriek intern gebruikt om de verschillende generaties uit elkaar te houden. Dit zijn achtereenvolgens:

 • de W108/109 (vanaf 1965)
 • de W116 (vanaf 1972)
 • de W126 (vanaf 1979)
 • de W140 (vanaf 1991)
 • de W220 (vanaf 1999)
 • de W221 (vanaf 2006)
 • de W222 (vanaf 2013)

Motorenaanbod Mercedes S-klasse

Als topmodel levert Mercedes de S-klasse met de krachtigste motoren die het beschikbaar heeft. In vroeger tijden waren dat alleen benzineversies, maar sinds de W116 en de W126 zijn er ook diesels gebouwd, echter alleen voor de Noord-Amerikaanse markt. Sinds de W140 levert Mercedes de S-klasse ook in Europa met zescilinder dieselmotoren. Het benzineaanbod bestaat uit zes- en achtcilindermotoren. Vanaf de W140 is het topmodel ook leverbaar met een V12. Tot en met datzelfde model waren er nog handgeschakelde versnellingsbakken leverbaar. Daarna leverde Mercedes de S-klasse alleen nog als automaat.

Een 'kale' S-klasse

Ondanks de luxe uitstraling stond Mercedes lange tijd bekend als fabrikant die zijn auto's met een karige uitrusting leverde. Het merk durfde het zelfs met de W126 tot diep in de jaren tachtig nog aan om het topmodel in een 'kale' uitvoering te leveren. In de basisversie beschikte deze over een handgeschakelde vierversnellingsbak(!), handbediende ramen en had hij niet eens centrale deurvergrendeling. Met de introductie van de W140 in 1991 ging het met deze zuinigheid van Mercedes langzaamaan over.

Concurrentie

Mercedes had in het topsegment lange tijd alleenheerschappij over de grote verkoopaantallen. Met de introductie van de BMW 7-serie in 1977 kwam daar verandering in. Audi deed daar met de introductie van de V8 in 1988 en de A8 in 1994 nog eens een flinke schep bovenop. Sinds die tijd verdelen de drie Duitse merken in ons land de stukken van de topklasse-taart. De kruimels zijn voor Jaguar met de XJ-serie en Lexus met de LS.

Tweedehands Mercedes S-klasse

Omdat deze Mercedes al zo lang wordt gemaakt, is er een ruim aanbod aan S-klasse occasions voorhanden. In alle prijsklassen bovendien: van exemplaren in verschillende stadia van ontbinding en/of met astronomische kilometerstanden voor nog geen duizend euro tot jong gebruikte exemplaren die de ton in euro's ruimschoots passeren. Deze tweedehands Mercedes S-klasses en alles er tussenin, vindt u in het aanbod op Marktplaats. Daar staan 600 S-klasse occasions te wachten op een nieuwe eigenaar.

Hoeveel kost een Mercedes-Benz S-Klasse?

De prijs van een tweedehands Mercedes-Benz S-Klasse is afhankelijk van verschillende factoren zoals bouwjaar, kilometerstand, technische en uiterlijke staat, enz. Kijk hier voor tweedehandsautos Mercedes-Benz.

Is de Mercedes-Benz S-Klasse betrouwbaar?

Ja, de Mercedes-Benz S-Klasse is een betrouwbare auto. Mercedes-Benz staat bekend om het bouwen van degelijke en betrouwbare auto's van hoge kwaliteit.

Is de Mercedes-Benz S-Klasse een goede auto?

Ja, de Mercedes-Benz S-Klasse is een uitstekende auto. De Mercedes-Benz S-Klasse staat bekend om zijn krachtige motor, luxe en rijcomfort.

Wat voor een motor heeft de Mercedes-Benz S-Klasse?

De Mercedes-Benz S-Klasse is beschikbaar met benzine- en dieselmotor. Ook zijn er modellen met hybride aandrijving en LPG-installatie.

Hoeveel kost het om een Mercedes-Benz S-Klasse te verzekeren?

De prijs van een autoverzekering voor je Mercedes-Benz S-Klasse is afhankelijk van verschillende factoren. De gemiddelde prijs van een autoverzekering ligt rond € 300 per jaar.

Welke soorten Mercedes zijn er?

Mercedes produceert onder andere stadsautos, sportautos, SUV's, vrachtautos en bussen. Enkele populaire modellen van Mercedes zijn de A-Klasse, C-Klasse, E-Klasse, S-Klasse en AMG GT.

Welke Mercedes C-Klasse is de beste auto?

Een goede keuze binnen de Mercedes C-Klasse is de Mercedes C 220d SE, met een uitstekende 2,0-litermotor, automatische transmissie en optionele vierwielaandrijving.

Welk Mercedes-model is het duurst?

De Mercedes AMG Project One is de duurste Mercedes, met een kostenplaatje van meer dan € 2,5 miljoen.

Wat is het verschil tussen de Mercedes C-Klasse en de Mercedes E-Klasse?

De Mercedes C-Klasse en de Mercedes E-Klasse zijn allebei luxe-auto's die heel wat te bieden hebben. De C-Klasse heeft een efficiënter brandstofverbruik, terwijl de E-Klasse een iets ruimere laadruimte heeft.