Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Skoda Citigo Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Skoda Citigo

Wil je een Skoda occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Skoda modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

De Skoda Citigo is leverbaar sinds 2012. Het is een auto uit het mini-segment, ook wel stadsauto's genoemd. Net zoals de Peugeot 107, Citroën C1 en Toyota Aygo is de Citigo onderdeel van een drieling. Hij deelt zijn techniek met twee modellen van de Volkswagen groep: de Seat Mii en de Volkswagen Up. Andere concurrenten zijn de Kia Picanto, de Nissan Pixo en de Suzuki Alto.

Auto's in deze klasse zien er door hun formaat vaak wat ongelukkig en kwetsbaar uit. Skoda heeft de Citigo echter dezelfde grille meegegeven die ook de veel grotere modellen siert. Dit staat het kleine model verrassend goed, waardoor de Citigo van bovengenoemde drieling het meest volwassen oogt.

EuroNCAP

Ondanks zijn lengte van slechts 3,56 meter levert Skoda de Citigo als drie- en als vijfdeurs model. De bagageruimte heeft een inhoud van 251 liter, met de achterbank neergeklapt groeit dit tot 951 liter. Handig zijn de vele opbergmogelijkheden in het interieur, zoals bekerhouders aan de achterkant van de voorstoelen en een speciaal opbergvak voor een smartphone op de middenconsole. Een leuke vondst is de fotohouder op het dashboard. Op veiligheidsgebied zit het met de standaarduitrusting van de kleine Skoda opvallend goed. Hij heeft ABS, een serie airbags en zelfs ESP. Bij de botsproeven van EuroNCAP haalde de Citigo ondanks zijn formaat zelfs de hoogste score van vijf sterren. Verder is de uitrusting van het basismodel beperkt.

City Emergency Braking

Een bijzondere optie is City Emergency Braking, dat bij een snelheid tot 30 km/u automatisch afremt als het een obstakel voor de auto ziet. Handig om kop-staart botsingen in de stad of de file te helpen voorkomen. Een misser daarentegen, is het feit dat Skoda bij de optie van elektrisch bedienbare ramen heeft bespaard op een tweede knop aan de bestuurderszijde. Hierdoor kan de bestuurder het passagiersraam niet bedienen.

Driecilinder

Voor aandrijving van de Citigo zorgt een 1,0-liter driecilinder motor die Skoda levert in drie varianten: als benzinemotor met 60 of 75 pk en als aardgas-variant met 68 pk voor de minst schadelijke uitstoot. Standaard heeft de Citigo een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Een automaat is leverbaar, behalve op de aardgasversie, de Skoda Citigo 1.0 CNG.

Tweedehands Skoda Citigo

Bent u op zoek naar een tweedehands Skoda Citigo, dan zit u bij Marktplaats goed. Hier vindt u een ruim en wisselend aanbod van Skoda Citigo occasions, zodat u goed kunt vergelijken.