Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Verfijn resultaten

Prijs

Direct Kopen
Type
Moet nu weg

Aangeboden sinds

Sorteer op

sieve in Vijver-toebehoren

Wat je moet weten over Sieve

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

19,3%

Van alle Sieve advertenties is 19,3% beschikbaar voor verzending.

14,8%

14,8% van alle Sieve advertenties in de categorie Vijver-toebehoren zijn in de afgelopen week aangeboden.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Het beste soort vijverpomp hangt af van de grootte van je vijver en de wensen die je hebt. Voor kleinere vijvers zijn er meestal dompelpompen die prima werken, terwijl voor grotere vijvers een externe pomp vaak aanbevelenswaard is. Let bij de keuze van een pomp ook op het debiet; deze moet aansluiten bij de watercapaciteit van je vijver en het aantal vissen of planten dat je hebt. Daarnaast is het handig om te kijken naar energiezuinigheid, zodat je geen onnodige belasting op het milieu hebt.
Om je vijverfilters goed te onderhouden, is het belangrijk om regelmatig te controleren of ze goed werken. Maak de filters minstens één keer per maand schoon, afhankelijk van de vervuiling van je vijver. Dit kan door de filters voorzichtig uit te spoelen in vijverwater, zodat je de nuttige bacteriën behoudt. Vermijd leidingwater, want daar kan chloor in zitten. Zorg ervoor dat je ook de vuilafvoer en de inlaat regelmatig controleert om verstoppingen te voorkomen.
In Nederland zijn er verschillende waterplanten die goed gedijen in vijvers. Leverdabbers, waterlelies en hoornblad zijn populaire keuzes die zowel esthetisch zijn als bijdragen aan de waterkwaliteit. Daarnaast zijn zuurstofplanten zoals waterpest heel belangrijk voor de zuurstofvoorziening in de vijver en helpen ze algen te verminderen. Het is goed om een combinatie van drijvende, vaste en zuurstofplanten te hebben voor een gezonde vijver.
Om je vijver in de winter te beschermen, is het belangrijk om een paar stappen te volgen. Zorg ervoor dat je de vijver niet helemaal dichtvriest; je kunt hiervoor een luchtpomp of een verwarmingselement gebruiken. Verwijder ook gevallen bladeren en ander organisch materiaal dat op de bodem kan vergaan en het water kan vervuilen. Als je vissen hebt, zorg ervoor dat ze diep genoeg onder het ijs kunnen schuilen. Het installeren van een vijvernet kan ook helpen om het vuil en bladeren in de winter buiten te houden.
Om je vijver aantrekkelijk te maken voor natuurlijke vijverdieren, kun je verschillende dingen doen. Begin met het creëren van beschutte plekken met stenen en planten, waar dieren zoals kikkers en libellen kunnen schuilen. Zorg ook voor ondiepe plekken in de vijver, zodat dieren gemakkelijk kunnen in- en uitgaan. Het toevoegen van biodiversiteit met een variëteit aan waterplanten zal ook helpen om een levendige ecosystem te creëren, wat op zijn beurt meer dieren kan aantrekken.