Jean-Anthelme Brillat-Savarin - Physiologie du goût ou

€ 21,00
00sinds 16 mei. '25, 05:04
Deel via
of

Beschrijving



Schone parijse editie van het meesterwerk van de Franse gastronoom Jean Anthelme Brillat-Savarin, voorafgegaan door een biografische notitie over de auteur en gevolgd door 20 axioma's en een dialoog tussen Savarin en zijn vriend, dokter Richerand.
Zeer goed exemplaar in een door een signering 'Simier rel. du roi' beklede half-leren band met hoekjes, rug versierd met een grotesch decor in vergulde compartimenten, vergulde titel en tomisantekst met kleine stempels, naam van de boekenbinder onderaan van deel 1.
Staat: lichte wrijving op de deksels, verkleurd leer. Binnenkant in zeer goede frisse staat. Mooi exemplaar.
Jean Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826), was advocaat, rechter van professie, en burgemeester van Belley. Tijdens de revolutie was hij een Girondin. Nadat hij enkele studies had gepubliceerd, werkte hij aan de samenstelling van de fysiologie van smaak in 1825, een boek dat hem bekendheid zou geven. Het werd in december 1825 gedrukt zonder naam van de auteur, maar werd gedateerd op 1826.
Jean-Anthelme Brillat-Savarin
Fysiologie van de smaak of Meditaties over transcendentaal gastronomisch; theoretisch, historisch en actueel werk, opgedragen aan Parijs gastronomisten
Parijs, Paulin, 1846
in-12 (14 x 9 cm) ; 248 + 252 blz.


Hét online veilinghuis voor jou!

Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.


Waarom Catawiki?
  • Lage veilingkosten
  • Al onze objecten zijn gecontroleerd door onze 240+ experts
  • 24/7 meebieden in onze app

    Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
  • Advertentienummer: a1513927554