emaille petroleumstel oliestel in diversen kleuren

Zie omschrijving
Ophalen of Verzenden
Thuisbezorgd via PostNL voor € 6,95
58812sinds 29 jan. '24, 20:30
Deel via
of

Beschrijving

Zoekt u een petroleumstel/oliestel van merken als Haller – Beccon - Edy – Putter - Kroon- Royal Kampen, voor een totaal overzicht stuur dan een berichtje . Wilt u langskomen maak dan een afspraak en dan kunt u verschillende zien in diversen maten en kleuren. Het zijn gebruikte spullen met eventuele gebruikerssporen. Verzenden en gebruik van het oliestel is voor risico van de koper.


Petroleum is voor eerst gewonnen rond 1850. Het koken op een oliestel duurde nog 25 jaar. (Duitse producent Haller) een van de bekendste merken is in die tijd ontstaan en is gaan produceren. Daarna kwamen er diversen bedrijven erbij, zoals Beccon, Putter ect.
In de jaren 60 ging men over op aardgas en verdwenen de oliestellen op zolder of in de schuur of werden weggegooid. De oliestellen die er nu nog zijn, zijn meer dan 60 jaar oud.
Sinds bij diversen woonhuizen het gas eraf is gegaan en op inductie is overgegaan missen ze toch het sudderen. En een aantal mensen willen er ook een als noodvoorziening indien er wat met de energie-levering aan de hand is.
Advertentienummer: m2075160562