Spotprent over armoede in Nederland tijdens de recessie€ 20,00
100% origineel
De kerk in verzet tegen de NSB op spotprent (lijst optie)
€ 20,00
Verzenden
30sinds 12 mei. '25, 17:06
Beschrijving
Getoond op deze prent is de NSB. De Nationaal-Socialistische Beweging in Nederland (NSB) was een politieke partij die tussen 1931 en 1945 actief was in Nederland.
De kerk in verzet tegen de NSB op spotprent.
Op de prent is een bovenschrift te lezen: De bisschoppelijke brief inzake de N.S.B.. Op de prent is een ondertitel te lezen: Reiniging van de tempel.
De spotprent is uitgegeven op 30-05-1936. George van Raemdonck heeft zijn handtekening rechts boven gezet.
Met arbeiders en SDAP-leden als doelgroep vulde De Notenkraker tussen 1907 en 1936 het dagblad Het Volk aan met vele originele spotprenten. Deze prent is bijna honderd jaar oud. Het papier kan op plekken beschadigd zijn, zie de foto's voor de details om te zien wat de exacte staat van de prent is.
#spotprent #propaganda #krant #kunst #cadeau #stoer #ww2 #tweedewereldoorlog #oorlog #NSB #Geloof
Op webshop bieden we diverse opties voor levering in lijst!
Jouw webshop voor spotprenten!
Elke prent toont hoe kunstenaars met humor en kritiek hun stempel op de publieke opinie drukten. Haal een stukje geschiedenis in huis voor een eerlijke prijs!
Verzending normaliter in 2 werkdagen
Voor meer info over dit product, of eventueel bestellen, klik:
Advertentienummer: a1513694063
Populaire zoektermen
jan roede in Kunst | Litho's en Zeefdrukkenwarffemius in Kunst | Litho's en Zeefdrukkenjurjen fontein in Kunst | Litho's en Zeefdrukkenisa van der zee in Kunst | Litho's en Zeefdrukkenbotanische kunstlitholitho in Litho's en Zeefdrukkenbanksy litholitho chagallcorneille in Litho's en Zeefdrukkenkerk kandelaars in Antiek en Kunstzeefdrukken ton schulten in Litho's en Zeefdrukkenlitho dalilitho picassodtm uitlaatfrozen in Knuffels en Pluchekuifje in amerika in Stripboekensym scooter 2010vrachtwagen rijbewijsbrembo remhendelvilt poppetjes in Hobby en Vrije tijdmennen in Dieren en Toebehoren1870 in Nederlandphilipp plein schoenen