Tijdelijke aanbieding!! 40 wedges voor € 99,- !!

€ 99,00
Ophalen of Verzenden
Verzenden voor € 6,95
734191791sinds 28 apr. '17, 13:00
Deel via
of

Kenmerken

TypeAudio
ConditieNieuw

Beschrijving


Specialist in geluidsoverlast en akoestiekverbetering!
Wij helpen u graag met uw probleem met gratis advies op maat!
Hoogste kwaliteit akoestisch schuim voor de laagste prijs!
De geluidsabsorberende wedges zijn de meest gebruikte vorm in
geluidsstudio’s en muziekruimtes. Dit akoestisch paneel wordt gebruikt
op de wanden en het plafond om zo geluid te absorberen.Ze kunnen gebruikt worden om een betere akoestiek in je kamer te krijgen omdat het de galm en reflectie absorbeert. Ook werkt het om geluidsoverlast naar buiten toe te verminderen omdat het geluid dempt. Verwacht niet dat het dan helemaal weg is,maar het helpt
zeer zeker daarvoor. Je kunt gemiddeld ergens tussen de 25% en 50%
vermindering bereiken, afhankelijk van hoeveel panelen je monteert. Hoe
meer panelen, hoe meer demping!Hoeveel panelen je precies nodig hebt is per situatie anders. Wil je alleen minder galm
binnen in je ruimte heb je minder nodig dan wanneer je je kamer volledig geluidsdicht wil hebben. Het hangt af van hoeveel galm je over wilt houden, je wilt immers ook geen volledig dode ruimte. Als je de oppervlakte van al je wanden en het plafond bij elkaar optelt, zul je
normaal gesproken ergens tussen de 20% en 60% aan oppervlakte in schuim
nodig hebben. Maar zoals gezegd dat is per situatie sterk wisselend. Ik
help je graag om dit uit te rekenen!
De oppervlakte van 1 paneel is 0,3x0,3= 0,09m2 Dus als je bijvoorbeeld 10m2 schuim wilt hebben zijn dat 10/0,09=111 panelen van 30x30cm.

De afmetingen zijn 30x30cm van ieder paneel en dat is met opzet zo gedaan omdat als je ze groter maakt wordt het moeilijker om de panelen telkens om-en-om te zetten (zie voorbeeld foto’s). Dit wil je juist doen om zohet geluid het beste langs twee kanten op te vangen!Ik maak ze in 2 diktes: 2,5cm en 5cm. De dikkere variant van5cm is 2x zo dik als het
paneel van 2,5cm maar werkt wel 3x zo goed! De foam wedges van 2,5cm dik zijn vooral bedoeld voor kleinere kamers.Prijzen:


Wedge 30x30x2,5cm:

  • Per stuk: € 2,50
  • 40 Stuks € 89,64
  • 80 Stuks € 179.28
  • 120 Stuks € 268.92

Wedge 30x30x5cm:

  • Per stuk: € 3,50
  • 40 Stuks: !! Actie !! Van € 139,60 voor € 99,- !!
Wat is de levertijd?
Normaal gesproken heb ik van alle producten voldoende voorraad en kan ik het direct opsturen. Maar dat kan natuurlijk wel eens net niet genoeg zijn bijvoorbeeld. Maar omdat ik alles toch zelf maak ben ik niet afhankelijk van een leverancier en ga ik gewoon bijproduceren. De levertijd zal dan iets langer zijn.


Wat zijn de verzendkosten?
Bij bestellingen onder de € 100,- komt er € 6,50 aan verzendkosten bij. Bij bestellingen boven de honderd euro verstuur ik gratis (in Nederland).Kan ik het ook afhalen?
Ja dat kan, maar alleen op afspraak.Hoe kan ik het bestellen?
Je kunt het direct zelf bestellen op onze website. Je mag me ook bellen, appen, mailen, facebook, messenger of via de marktplaats chat is het ook geen probleem!

Heb je ook andere kleuren?
Nee. Ik heb alleen dit schuim, het is donkergrijs / antraciet.Kan ik het materiaal zelf in kleur spuiten?
Nee bijna niet, ik heb het zelf geprobeerd op allerlei manieren maar omdat het schuim open is loopt de verf er zo in.Is de kleur zwart of grijs?
Geen van beide. Echt zwart is het niet maar ook geen grijs, het zit er tussenin. Donkergrijs / antraciet. De foto’s die je ziet zijn echte foto’s die ik van mijn klanten heb gekregen en daarop kun je de levensechte kleur goed zien.

Hoe zit het met de brandveiligheid?


Het schuim is brandvertragend behandeld. Dit betekent dat het niet doorbrandt uit zichzelf maar dat de vlam dooft zodra de vuurbron weg is. Het rookt en smelt wel. In de meeste gevallen volstaat deze brandwerendheid, maar niet in bv. cafes en openbare gebouwen. Ga altijd na of dit materiaal geschikt is voor jouw situatie.Kan ik ook afwijkende maten bestellen?
Ja dat kan. Het is alleen wel pas rendabel voor mij als het om een grotere hoeveelheid gaat, ik kan het niet voor een paar panelen doen. Zeg maar grofweg vanaf € 200,- voor 1 specifiek product kan het ongeveer. Dit gaat altijd in overleg zodat we de maten en prijzen kunnen afspreken.

Hoe bevestig ik de panelen?
Er zijn verschillende manieren voor. Wat goed werkt is een spuitbus lijmspray, dit werkt erg makkelijk maar is duur als je veel moet opplakken. Siliconenkit kan geschikt zijn voor wedges, maar omdat dit niet erg hard plakt is het weer niet geschikt voor bijvoorbeeld Basstraps. Montagekit is eigenlijk het beste want dit werkt altijd. Ik verkoop zelf ook kokers met kit waar ik zelf erg tevreden over ben en die het schuim niet aantast.Kan ik de panelen zonder beschadiging weer loshalen?
Dat blijft lastig! Je wilt immers dat de panelen goed blijven vastzitten, maar tegelijkertijd wil je ook weer de mogelijkheid hebben om ze zonder schade aan de muur weer los te halen. Ik heb hier nog geen goede oplossing voor. Wel zou je bijvoorbeeld de akoestische panelen op een
plaat kunnen plakken en die dan ophangen, maar daar moet je weer wat handiger voor zijn.Zijn de panelen zelfklevend?
Nee. Ik maak puur en alleen de vormen uit schuim.Kan ik ze met dubbelzijdige tape ophangen?
Nee. Ik hoor eigenlijk alleen maar slechte verhalen daarover. Uiteindelijk laten de platen toch weer los.

Waar kan ik je allemaal mee helpen:
Ik wil een betere akoestiek
Ja. De studio akoestiek kun je duidelijk verbeteren met onze wedges, basstraps, piramideschuim etc.Ik wil dat mijn muziek beter klinkt
Ja. Je kunt een probleem hebben in een bepaald frequentiegebied bijvoorbeeld.Verminderen van galm en ongewenste reflecties
Ja. Iedere kamer heeft een bepaalde galm en reflectie, dat wil je uiteindelijk ook. Je wilt namelijk niet een helemaal dode kamer. Maar als je teveel galm hebt kun je het met onze absorptieschuim gecontroleerd verminderen.Ik wil de geluidsoverlast naar buiten toe dempen
Ja. Als de buren bijvoorbeeld last hebben van je muziek kan dit geluidsdempende schuim helpen. Bijvoorbeeld het isoleren van je garage, of zolder, of je drumhok etc. Het schuim absorbeert het geluid waardoor er minder geluid naar buiten toe kan. Helemaal weghalen kan niet, maar wel aanzienlijk verminderen.Ik heb last van veel galm
Ja. Dit komt vaak voor in woonkamers of keukens, maar ook in cafe’s restaurants en kantoren etc. Hierdoor wordt het moeilijk om elkaar te verstaan en dit is erg hinderlijk. Je kunt hiervoor akoestische panelen onder tafels en stoelen plakken bijvoorbeeld.Ik heb last van herrie van de buren
Nee. Daar kan ik je niet mee helpen. Mijn producten zijn bedoeld om te plaatsen in de ruimte waar het geluid zich bevindt.Kan ik deze geluidsisolatie tussen de muren plaatsen? Of tussen het plafond?
Nee. Dit materiaal is bedoeld om in het zicht te plaatsen. Het is geluidsabsorberend materiaal en moet dus het geluid als het ware op kunnen vangen.


Kun je me adviseren?
Zeker! Dat doe ik graag. Het liefst doe ik dit via email of whatsapp. Dan kun je me uitleggen wat je precies doet (producen of muziekmaken etc.) en wat je probleem is of wat je zou willen bereiken (minder geluidsoverlast, betere akoestiek, minder galm etc). Het handigst is het als je een aantal foto’s van de kamer stuurt en globaal de afmetingen erbij.Hoe weet ik hoeveel schuim ik nodig heb?
Daar kan ik je bij helpen, het ligt eraan hoe je kamer er op dit moment uitziet. Alles wat in de kamer staat aan meubilair helpt natuurlijk al voor je akoestiek. En het hangt af van wat je wilt bereiken, zo heb je voor bijvoorbeeld geluidsisolatie meer schuim nodig dan voor galmreductie.Hoe weet ik welke soorten panelen ik nodig heb?
Dat hangt van veel dingen af, ieder paneel heeft zijn eigen eigenschappen. Ik kan je daar mee verder adviseren als je wilt. Vaak is het ook een persoonlijke voorkeur of is een bepaald patroon goed.Hoe weet ik waar ik welke panelen moet plaatsen?
Daar zijn wat vuistregels voor, zoals op de reflectiepunten (spiegelmethode) en wat andere manieren. Maar het hangt ook van je doelstelling af. Wil je geluid isoleren moet je het op de plek zetten waar het geluid naar buiten toe verdwijnt. Maar ik kan je dit uiteraard precies vertellen!

Wie of wat is Bigblock?
Ik ben Koen Verschuren ik ben van huis uit geen muzikant maar wel een techneut. Ik ben me gaan verdiepen in akoestiek en raakte hierin zeer geïnteresseerd. Omdat ik ook technisch aangelegd ben kon ik snel overweg met de CNC gestuurde snijmachine en met die combinatie is Bigblock ontstaan eind 2016.Waarom doe je dit?
Omdat ik erachter kwam dat een goede kwaliteit akoestisch schuim veel te duur was. Je betaalt bij een A-merk zoals Auralex al snel 5 euro voor 1 paneeltje. En het enige alternatief wat ik zag was Aliexpress. Dat heb ik eens besteld en zag dat dat gewoon verschrikkelijke kwaliteit was. Dat schuim is zo licht en dus doet dat gewoon helemaal niks. Ik wilde dus een akoestisch schuim maken van een topkwaliteit maar dan voor een eerlijke en normale prijs.Waarom zou ik bij jou kopen?
Daar zijn meerdere redenen voor vind ik ;) Ik ben ten eerste geen groot en onpersoonlijk internationaal bedrijf. Je kunt mij gewoon bellen, mailen of appen. Ik probeer altijd het juiste te adviseren voor mijn klanten, ik ben geen verkoper die op provisie werkt ofzo. Ik doe alles in eigen beheer, ik heb daadwerkelijk zelf de producten ontworpen en geprogrammeerd en ik sta ze zelf te produceren. Ik koop dus niks in (ja grote schuimblokken). Ik heb een beetje verstand van akoestiek en geluid en kan je hopelijk helpen met je problemen op dit gebied omdat dit mijn specialisatie is.Voor wie is dit bedoeld?
Voor iedereen die een probleem heeft op het gebied van geluid, geluidsoverlast, akoestiek, akoestiekverbetering, echo, galm en reflectie, staande golven, etc. Dat kan zijn voor DJ’s of producers maar het is ook bedoeld voor muzikanten zoals drummers, gitaristen etc. Vaak
is in studio’s of muziekruimtes akoestiek een van de laatste dingen waar men aan denkt. Eerst komt de apparatuur en dan kom je erachter na al duizenden euro’s te hebben uitgegeven aan de beste apparatuur dat het nog niet goed klinkt eigenlijk. En dan komt akoestisch schuim erbij kijken! Tegenwoordig ook veel gamers en streamers die of beter verstaanbaar willen zijn op hun streams of minder overlast willen veroorzaken met gamen. Ook voor huiskamers of keukens met teveel galm kan het werken, vaak wordt er dan schuim onder tafels en stoelen geplakt. Of voor een cafe of restaurant waar men elkaar lastig kan verstaan.Waarom is het zo goedkoop?
Omdat ik het zelf maak en zelf verkoop. Ik heb geen tussenhandel, je koopt dus direct bij de fabrikant als het ware. Ik doe de gehele productie en verkoop in eigen beheer, ook het inpakken en versturen.Is het goede kwaliteit?
Ja absoluut. Ik koop de beste kwaliteit speciaal akoestisch schuim in grote blokken in. Dit materiaal heeft een goede zware soortelijk gewicht waardoor het goed geluid kan absorberen. Het is een opencel structuur polyether. Het materiaal is van dezelfde kwaliteit als de veel duurdere A-merken. De machine is volledig computergestuurd en zeer nauwkeurig dus je mag ervan uitgaan dat alles precies op maat is. Ik gebruik uitsluitend Polyether schuim en geen Polyurethaan wat in China altijd gebruikt wordt, van dat materiaal wordt ook een spons gemaakt. Dat is dus dat hele lichte schuim wat niet werkt.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zoekwoorden:
geluid demping geluiddemping geluid absorptie geluidabsorptie geluid
isolatie geluidisolatie geluid overlast geluidoverlast geluidsdemping
geluidsabsorptie geluidsisolatie geluidsoverlast akoestiekadvies
akoestiekprobleem akoestiekverbetering akoestiekoplossing akoestiek
advies akoestiek probleem akoestiek verbetering akoestiek oplossing
akoestisch advies akoestisch probleem akoestische verbetering
akoestische oplossing piramideschuim piramide schuim studioschuim studio
schuim studioakoestiek studio akoestiek basstrap basstraps bass trap
bass traps noppenschuim eierdoosjes galm echo reflectie staande golf
geluidsisolatie platen geluidsisolatie muur akoestische panelen studio
foam akoestisch schuim isolatieschuim geluiddempend materiaal
schuimrubber geluidsisolatie materiaal geluidsabsorberende plaat
isolatiemateriaal studio isolatie geluiddemping geluidsisolatie muren
geluiddempende platen isolatie schuim studio demping studiodemping
geluidsdicht geluid dicht geluiddicht geluid reducerend
geluidsreducerend geluidreducerend geluid reductie geluidreductie
geluidsreductie muziekkamer muziekstudio muziekruimte drumkamer
drumstudio drumruimte drumhok zanghok gameroom thuisbioscoop dj producen
producer mixen afmixen vocalbooth zangcabine demping absorptie isolatie
overlast opnamestudio isolatie schuim foam materiaal platen geluid
akoestisch studio

  • www.bigblock.nlAdvertentienummer: a1104934607