Lego : Starwars 75102 Poe's X wing lighterBieden
Jacques Meerman : Kleine geschiedenis van de Nederlandse keu
Bieden
Ophalen of Verzenden
Afhaalpunt voor € 4,95 of thuis voor € 5,95
Thuisbezorgd voor € 6,95
300sinds 15 apr. '25, 09:58
Kenmerken
ConditieZo goed als nieuw
Periode20e eeuw of later
Beschrijving
Jacques Meerman : Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken.
Hardcover 437 pagina's
Bieden via marktplaats
Veel mensen vinden de Nederlandse keuken vooral karig: pannenkoeken, boekweitpap, stamppot - veel verder dan dat komen we niet. Ook zijn onze eetgewoonten geen voorbeeld voor de hele wereld. Toch bestaat de Nederlandse keuken uit veel meer dan alleen aardappels, groenten en vlees. De Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken laat zien hoe onze culinaire traditie door de eeuwen heen tot stand is gekomen. De Romeinse bezetting liet hier (schaarse) sporen na. De Arabieren leverden onder andere spinazie, bloemkool, specerijen, suiker en citrusfruit, en dankzij de ontdekking van Amerika in 1492 eten we sperziebonen, tomaten, aardappels en quinoa. Deze ontwikkelingen zorgden voor een heel rijke gastronomische Nederlandse traditie en hebben bepaald hoe we tegenwoordig koken en eten. Dit rijk geïllustreerde werk, dat bovendien meer dan honderd historische recepten bevat, geeft bovendien een kijkje in de keuken van de geschiedenis van Nederland. Met recepten voor o.a. appelstruifjes, krentensop en potpastey Jacques Meerman vertaalde talloze kookboeken uit diverse talen, onder meer van Claudia Roden, Harold McGee, en Giorgio Locatelli, maar ook de Larousse gastronomique en boeken van Slow Food. Hij woonde tientallen jaren in Spanje en raakte daar gefascineerd door de Nederlandse keuken, die van buitenaf bekeken heel exotisch blijkt.
Hardcover 437 pagina's
Bieden via marktplaats
Veel mensen vinden de Nederlandse keuken vooral karig: pannenkoeken, boekweitpap, stamppot - veel verder dan dat komen we niet. Ook zijn onze eetgewoonten geen voorbeeld voor de hele wereld. Toch bestaat de Nederlandse keuken uit veel meer dan alleen aardappels, groenten en vlees. De Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken laat zien hoe onze culinaire traditie door de eeuwen heen tot stand is gekomen. De Romeinse bezetting liet hier (schaarse) sporen na. De Arabieren leverden onder andere spinazie, bloemkool, specerijen, suiker en citrusfruit, en dankzij de ontdekking van Amerika in 1492 eten we sperziebonen, tomaten, aardappels en quinoa. Deze ontwikkelingen zorgden voor een heel rijke gastronomische Nederlandse traditie en hebben bepaald hoe we tegenwoordig koken en eten. Dit rijk geïllustreerde werk, dat bovendien meer dan honderd historische recepten bevat, geeft bovendien een kijkje in de keuken van de geschiedenis van Nederland. Met recepten voor o.a. appelstruifjes, krentensop en potpastey Jacques Meerman vertaalde talloze kookboeken uit diverse talen, onder meer van Claudia Roden, Harold McGee, en Giorgio Locatelli, maar ook de Larousse gastronomique en boeken van Slow Food. Hij woonde tientallen jaren in Spanje en raakte daar gefascineerd door de Nederlandse keuken, die van buitenaf bekeken heel exotisch blijkt.
Advertentienummer: m2257563723
Populaire zoektermen
de jong koninkrijk der nederlanden in Geschiedenis & Vaderlandkroniek van nederland in Geschiedenis & Vaderlandalgemene geschiedenis der nederlandengens nostra in Geschiedenis | Vaderlandshell in Geschiedenis, Vaderlandelsevier in Geschiedenis, Vaderlandhandboek in Geschiedenis, VaderlandGeschiedenis & Vaderland in Boekenreader's digest in Geschiedenis & Vaderland100 jaar in Geschiedenis, Vaderlandvan alexander in Geschiedenis, Vaderlandmet radio in Geschiedenis, Vaderlandj de rek in Geschiedenis & Vaderlandde schoonheid van ons land in Geschiedenis & Vaderlandmaelson benchfg15california 4motionpottinger opraapwagencursus turksbreyton bmwbeatrix in Keramiek en Aardewerkfitnessbal in Fitnessmaterialenmennekes 220mieren decoratie