1 Zero absolu 9789052891972 Rocca€ 9,55
Miniaturenreeks Culinair 40 - Bij de Paus aan tafel
€ 13,40
Verzenden
Verzenden voor € 2,95
170sinds 19 apr. '23, 03:32
Kenmerken
AuteurP.J.A.N. Rietbergen, P.J. Rietbergen
ConditieGelezen
Productnummer (ISBN)9789061091622
Jaar (oorspr.)2011
Beschrijving
BoekenBalie maakt van tweedehands jouw eerste keuze. Met een Trustscore van 4,8 (excellent) en 30 dagen retour garantie maken we dat iedere dag waar.
Titel: Miniaturenreeks Culinair 40 - Bij de Paus aan tafel
Auteur: P.J.A.N. Rietbergen, P.J. Rietbergen
ISBN: 9789061091622
Conditie: Als nieuw
Culinaire cultuur in de renaissance en de barok.
P.J. Rietbergen
Is koken een kunst? Al in de Romeinse tijd en de middeleeuwen bestonden receptenboeken, bijeengebracht door de koks van kloosters en van vorstelijke en adellijke families. Dus daar waar goed gegeten werd en grote huishoudens in goede banen geleid moesten worden. Dikwijls gingen deze teksten, gekopieerd en wel, van generatie op generatie over. Later werden zij gedrukt.
Zo publiceerde Bartolomeo Sacchi (later genaamd Platina) in 1474 zijn De honesta voluptate et valitudine - 'Over eerlijke genoegens en gezondheid' - waarin hij de culinaire cultuur van het Pauselijke Rome in kaart bracht, van recepten tot tafelmanieren. Er kwam ook een Italiaanse editie uit en beide boeken kregen, honderd jaar lang, vele tientallen herdrukken, tot in de late zestiende eeuw. Dit ene kookboek veranderde in heel Europa de eetcultuur want, zoals op zovele terreinen, gingen ook op dit vlak Europeanen leven ' volgens het boekje'.
128 pagina's
Geheel in kleur, gebonden met rood linnen rug en voorzien van leeslint.
Titel: Miniaturenreeks Culinair 40 - Bij de Paus aan tafel
Auteur: P.J.A.N. Rietbergen, P.J. Rietbergen
ISBN: 9789061091622
Conditie: Als nieuw
Culinaire cultuur in de renaissance en de barok.
P.J. Rietbergen
Is koken een kunst? Al in de Romeinse tijd en de middeleeuwen bestonden receptenboeken, bijeengebracht door de koks van kloosters en van vorstelijke en adellijke families. Dus daar waar goed gegeten werd en grote huishoudens in goede banen geleid moesten worden. Dikwijls gingen deze teksten, gekopieerd en wel, van generatie op generatie over. Later werden zij gedrukt.
Zo publiceerde Bartolomeo Sacchi (later genaamd Platina) in 1474 zijn De honesta voluptate et valitudine - 'Over eerlijke genoegens en gezondheid' - waarin hij de culinaire cultuur van het Pauselijke Rome in kaart bracht, van recepten tot tafelmanieren. Er kwam ook een Italiaanse editie uit en beide boeken kregen, honderd jaar lang, vele tientallen herdrukken, tot in de late zestiende eeuw. Dit ene kookboek veranderde in heel Europa de eetcultuur want, zoals op zovele terreinen, gingen ook op dit vlak Europeanen leven ' volgens het boekje'.
128 pagina's
Geheel in kleur, gebonden met rood linnen rug en voorzien van leeslint.
Waarom je bij BoekenBalie moet zijn voor al je tweedehands boeken:
- Bestel je voor 15:00 uur? Dan vliegt het dezelfde dag nog jouw kant op!
- Meer dan 400.000 tweedehands boeken om uit te kiezen
- We checken alle boeken eigenhandig
- Vanaf 40 euro of bij 4 boeken is de verzending op onze rekening
- 30 dagen retourgarantie
Website
boekenbalie.nlAdvertentienummer: a1478805931
Populaire zoektermen
het aanzien van 1962 in Geschiedenis & Wereldhet aanzien van 2020 in Geschiedenis & Wereldhet begin van alles in Geschiedenis & Wereldhet aanzien van 1963 in Geschiedenis & Wereldhet aanzien van 1971 in Geschiedenis | WereldGeschiedenis & Wereld in Boekensesam in Geschiedenis & Wereldhet aanzien van 1982 in Geschiedenis & Wereldjaarboek telegraaf in Geschiedenis & Wereldgrote geillustreerde wereld geschiedenis in Geschiedenis & Wereldelsevier in Geschiedenis, Wereldlarousse in Geschiedenis, Wereldlekturama in Geschiedenis & Wereldmaya's in Geschiedenis, Wereldspanje in Geschiedenis, Wereldkaptafel stoelmonacor speakerssubaru wrx turbohordeur voor schuifpuitegels bruin in Antiek en Kunst