Kenmerken

Jaar (oorspr.)
2000
Productnummer (ISBN)
9789041000262
Conditie
Gelezen
Auteur
Ineke van Berkel, Merian Daams & Tanja van der Horst

Beschrijving

Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie

(Ineke van Berkel, Merian Daams & Tanja van der Horst)

 

Meer dan 1000 recepten zonder koemelk, lactose, kippenei, gluten, pinda's, noten, additieven, cacao, sacharose (suiker), citrusfruit, soja, vis, schaal- en schelpdieren, aardappelen en maïs

 

Voedselovergevoeligheid kan het koken tot een waar gepuzzel maken. Het Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie biedt het antwoord op de dringende vraag naar recepten voor aangepaste gerechten. Het is een praktische hulp om de kookpuzzel op te lossen en toch smakelijke gerechten te kunnen bereiden; De receptuur is gericht op volwassenen en kinderen met een enkelvoudige of meervoudige voedselovergevoeligheid. De recepten zijn ingedeeld naar gerechtengroep en geven steeds dieetaanpassingen zonder: koemelk, lactose, kippeëi, pinda's noten, additieven, cacao, sacharose, citrusfruit, soja, vis, schaal- en schelpdieren, aardappelen en maïs. Aansluitend volgen suggesties om op de recepten te variëren en variaties zonder varkensvlees en bepaalde groenten of vruchten.

 

Dit basiskookboek geeft recepten voor een breed scala gerechten met hierbij de varianten en vervangingen die nodig zijn voor iemand met een dieet vanwege een voedselallergie of voedselintolerantie. Extra aandacht wordt besteed aan kinderen en aan meervoudige overgevoeligheid. De auteurs zijn diëtist en kok. Een praktisch en duidelijk boek. De inleiding geeft belangrijke extra informatie. Het soms eenzijdige eetpatroon kan met aanwijzingen en tips uit dit boek enorm opgefleurd worden. Een duidelijk alfabetisch register maakt de recepten snel toegankelijk. Bevat een adressenlijst van relevante instanties. Helaas geen foto's van de gerechten.

 

Informatie op de verpakking

Maten en gewichten

Keukenuitrusting

Oventemperaturen

Vervangingslijst voor bindmiddelen

Vervangingslijst voor sacharose (suiker)

Soepen

Sauzen

Vlees

Kip, wild en gevogelte

Peulvruchten (vleesvervangers)

Vis

Schaal- en schelpdieren

Aardappelen

Granen

Groenten

Samengestelde gerechten

Nagerechten

Brood, gebak en koekjes

Garnering en vulsels voor gebak

Traktaties

Broodbeleg

Dranken

Sjablonen

 

 

Paperback, 400 pag., geïllustreerd, register

Uitg.  Van Reemst/Unieboek, 2000

ISBN 9789041000262/9041000267

 

Alleen verzenden, niet ophalen

Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd

Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd

Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Roosendaal
55x bekeken
6x bewaard
Sinds 19 apr '24
Advertentienummer: a1500917464