Kenmerken
Beschrijving
Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie
(Ineke van Berkel, Merian Daams & Tanja van der Horst)
Meer dan 1000 recepten zonder koemelk, lactose, kippenei, gluten, pinda's, noten, additieven, cacao, sacharose (suiker), citrusfruit, soja, vis, schaal- en schelpdieren, aardappelen en maïs
Voedselovergevoeligheid kan het koken tot een waar gepuzzel maken. Het Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie biedt het antwoord op de dringende vraag naar recepten voor aangepaste gerechten. Het is een praktische hulp om de kookpuzzel op te lossen en toch smakelijke gerechten te kunnen bereiden; De receptuur is gericht op volwassenen en kinderen met een enkelvoudige of meervoudige voedselovergevoeligheid. De recepten zijn ingedeeld naar gerechtengroep en geven steeds dieetaanpassingen zonder: koemelk, lactose, kippeëi, pinda's noten, additieven, cacao, sacharose, citrusfruit, soja, vis, schaal- en schelpdieren, aardappelen en maïs. Aansluitend volgen suggesties om op de recepten te variëren en variaties zonder varkensvlees en bepaalde groenten of vruchten.
Dit basiskookboek geeft recepten voor een breed scala gerechten met hierbij de varianten en vervangingen die nodig zijn voor iemand met een dieet vanwege een voedselallergie of voedselintolerantie. Extra aandacht wordt besteed aan kinderen en aan meervoudige overgevoeligheid. De auteurs zijn diëtist en kok. Een praktisch en duidelijk boek. De inleiding geeft belangrijke extra informatie. Het soms eenzijdige eetpatroon kan met aanwijzingen en tips uit dit boek enorm opgefleurd worden. Een duidelijk alfabetisch register maakt de recepten snel toegankelijk. Bevat een adressenlijst van relevante instanties. Helaas geen foto's van de gerechten.
Informatie op de verpakking
Maten en gewichten
Keukenuitrusting
Oventemperaturen
Vervangingslijst voor bindmiddelen
Vervangingslijst voor sacharose (suiker)
Soepen
Sauzen
Vlees
Kip, wild en gevogelte
Peulvruchten (vleesvervangers)
Vis
Schaal- en schelpdieren
Aardappelen
Granen
Groenten
Samengestelde gerechten
Nagerechten
Brood, gebak en koekjes
Garnering en vulsels voor gebak
Traktaties
Broodbeleg
Dranken
Sjablonen
Paperback, 400 pag., geïllustreerd, register
Uitg. Van Reemst/Unieboek, 2000
ISBN 9789041000262/9041000267
Alleen verzenden, niet ophalen
Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd