Hartvriendelijk koken -  150 cholesterolarme recepten

Bieden
Verzenden
502sinds 6 jun. '24, 19:35
Deel via
of

Kenmerken

Jaar (oorspr.)2005
Productnummer (ISBN)9789903208188
ConditieGelezen
AuteurPiet Huysentruyt

Beschrijving

 

Hartvriendelijk koken -  150 cholesterolarme recepten

(Piet Huysentruyt)

Meer dan 150 cholesterolarme recepten

 

In 'Hartvriendelijk koken' helpt Piet Huysentruyt u een handje bij het bereiden van lekkere, cholesterol- en vetarme recepten. Wanneer u dit prachtige kookboek doorbladert, krijgt u onmiddellijk zin om aan de slag te gaan. En zo slaat u meerdere vliegen in één klap: u eet lekker, gevarieerd, gezond én cholesterolarm. 'Hartvriendelijk koken' zit vol creatieve ideetjes en recepten, net wat we van Piet gewoon zijn. Wat denkt u van appeltoast met kaneel en nootmuskaat, witloofsoep met graanmosterdcrème, penne met ratatouille van groentjes, zeebaars met cantharellen of carpaccio van ananas? Bij elk recept worden het aantal calorieën, eiwitten, koolhydraten, voedingsvezels en het vet- en cholesterolgehalte vermeld. In de inleiding kunt u nog eens precies nalezen wat cholesterol is, hoe het nu zit met goede en slechte cholesterol en welke ingrediënten aan te bevelen of te vermijden zijn.

Van de hand van de vooral in België bekende meester-kok is dit kookboek met recepten voor een cholesterolarme voeding verschenen. Alle recepten kwamen tot stand in samenwerking met de Vlaamse Vereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VVVD). In de inleiding wordt met behulp van de actieve voedingsdriehoek (te vergelijken met de Nederlandse schijf van vijf) uitleg gegeven over gezonde voeding en over vetten en cholesterol in de voeding. Na enige praktische informatie volgen de recepten voor sauzen, lunchgerechten, slaatjes, soepen, pasta, rijst en couscous, vis, vlees, gevogelte en desserts. De recepten zijn origineel en duidelijk beschreven; een recept per pagina, voorzien van een paginagrote foto op de tegenoverliggende linker pagina. Per recept staat steeds de voedingswaarde per portie vermeld. Het boek is niet alleen geschikt voor mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, maar voor iedereen die houdt van gastronomie en gezond koken.

 

Paperback, 204 pag., geïllustreerd, register

Uitg. Vitelma/Standaard, 2005

ISBN 9789903208188/ 9789002219412

 

  • Alleen verzenden, niet ophalen
  • Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
  • Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
  • Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd
Advertentienummer: a1502436107