DedikkevanDam, Johannes van Dam, naslagwerk, standaardwerk

230sinds 9 jun. '25, 12:21
€ 12,50
Ophalen of Verzenden
Afhaalpunt voor € 4,95 of thuis voor € 5,95
Thuisbezorgd voor € 6,95
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
Jaar (oorspr.)2005
AuteurJohannes van Dam

Beschrijving

DedikkevanDam
Van aardappel tot zwezerik
Auteur: Johannes van Dam

Uitgave: Nijgh & van Ditmar, 2005
Harde omslag met leeslint
736 pagina's, formaat 22 x 28 x 4,1 cm

Omslag heeft wat gebuikssporen, binnenwerk is nog als nieuw


Meer dan dertig jaar gold culinair journalist Johannes van Dam (1946-2013) als de ultieme vraagbaak voor alles wat op tafel komt en wat je moet doen om het daar te krijgen. Hij heeft zijn kennis en ervaring in tintelende artikelen gevat, die voor iedere kok, huiselijk zowel als professioneel, toegankelijk zijn.
Met zijn restaurantrecensies (`Proefwerk ) in Het Parool heeft hij de lat hoog gelegd, en daarmee bijgedragen aan de opvallend toegenomen kwaliteit van de Nederlandse restaurants.
Met Dedikkevandam kreeg de Nederlandse gastronomie een nieuwe standaard aangereikt. Niet alleen kan het boek dienen als onmiskenbaar naslagwerk en (met zijn talloze recepten) als origineel kookboek, ook is het een genot om te lezen.

`De manier waarop Van Dam over eten schrijft is voorbeeldig: met veel eruditie, wetenschappelijke nieuwsgierigheid, een groot gevoel voor humor en een elegante manier van formuleren.
Rudy Kousbroek in NRC Handelsblad

`Dedikkevandam is een culinaire goudmijn vol kennis en recepten. de Volkskrant `Een boek dat iedere liefhebber van lekker eten en van cultuur en van geschiedenis in zijn boekenkast moet hebben staan. Of beter nog, immer opengeslagen moet hebben liggen op de keukentafel.
Het Parool

`Dedikkevandam, het levenswerk van Johannes van Dam, waarin de wortels van de Hollandse keuken worden blootgelegd in weetjes, wijsheden en recepten.
HP/ De Tijd
Advertentienummer: m2277419895